Els equips de rescat treuen de l'aigua el caiaquista desaparegut (REUTERS)
Florida

Sobreviu durant dies en un pantà ple de caimans a Florida i el troben gràcies al mòbil

L'home, de 67 anys, el van trobar surant a les perilloses aigües dels Everglades de Florida, sense el seu caiac

Actualitzat

Gràcies a les dades que hi havia en el seu mòbil, Mark Miele va poder ser rescatat al Parc Nacional dels Everglades, al sud de Florida.

Miele, de 67 anys, havia desaparegut 5 dies abans, quan no va tornar d'una excursió d'una setmana en caiac que va anar a fer en aquesta gran extensió pantanosa plena de caimans, serps pitó i altres espècies perilloses.

El van trobar sense el seu caiac, surant amb la seva armilla salvavides, a les aigües del riu López, deshidratat, amb hipotèrmia i convulsions.

Miele surava deshidratat, amb hipotèrmia i convulsions

Gràcies al mòbil

Mark Miele va sortir el 22 de gener per fer aquesta excursió en solitari amb el seu caiac durant una setmana. El dia 29 tenia previst tornar, segons va publicar en el seu compte de Facebook.

Les autoritats del comtat de Collier, a Florida, han explicat que el van trobar dilluns passat. Diumenge es va iniciar la recerca perquè un guardabosc va trobar el telèfon, la bitlletera i altres objectes de Miele abandonats. 

La policia va descarregar les dades del mòbil de Miele, amb les quals van poder determinar les últimes coordenades d'on havia estat. La localització era de divendres i en aquest punt van començar una operació de recerca aèria. 

Els equips de rescat van trobar-lo a uns quants quilòmetres del punt on s'havien trobat les seves pertinences. Dues embarcacions el van anar a buscar.

Dues llanxes van anar a busca Miele després de ser localitzat des de l'aire (Reuters)

Ingressat a l'Hospital regional de la ciutat de Naples, Miele s'ha recuperat i es troba en bon estat de salut.

Però de moment no ha transcendit quants dies va passar a l'aigua - almenys tres- i com és que va perdre el seu caiac, però, sobretot, com va evitar no ser atacat per cap animal salvatge de la zona.

Als Everglades hi ha fauna perillosa com caimans i serps pitó (Reuters)
ARXIVAT A:
Viral Estats Units
Anar al contingut