Barcelona

Sobreseguda la causa contra el diputat Josep Enric Millo en el "cas Pallerols"

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no troba indicis de culpabilitat i ha sobresegut la causa contra el diputat del PP Josep Enric Millo en l'anomenat "cas treball". La causa es va obrir fa més de nou anys per un suposat finançament irregular d'Unió Democràtica amb subvencions de cursos per a treballadors que no s'haurien arribat a fer mai. Segons l'alt Tribunal, Millo ja no era delegat de Treball a Girona quan es van produir els fets investigats judicialment.

Actualitzat
L'anomenat "cas Pallerols", sobre presumpte finançament irregular d'UDC, va arribar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya després que el jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona s'inhibís a favor de l'alt tribunal català a causa de la condició d'aforat d'Enric Millo.

Durant set anys, el jutjat d'instrucció ha investigat si l'empresari andorrà Fidel Pallerols i militants o càrrecs púbics del partit democratacristià van ordir un pla per obtenir subvencions per a cursos de formació a canvi de pagar presumptament comissions del 10% a UDC entre el 1994 i el 1999.

Després d'anys als jutjats d'instrucció, l'Audiència Provincial de Barcelona va ordenar el novembre de 2006 continuar el procediment respecte a diversos imputats, entre ells Millo, i va enviar el cas a l'alt tribunal català. En l'acte, s'imputava al polític popular delictes de frau de subvencions públiques, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, falsedat documental i recaptació.

En la interlocutòria, el jutge del TSJC indica que "no existeix, per ara, cap element que permeti afirmar que Millo hagi sol·licitat cap subvenció falsejant les condicions d'atorgament". També diu que no existeix "cap circumstància" que vinculi el polític amb "l'ús que es va donar als cabals públics suposadament malversats ni amb els funcionaris que els van atorgar".

Segons l'acte, tampoc ha quedat provat que Millo tingués capacitat "pel seu compte" per influir en la concessió de les subvencions i tampoc consta "que hagués influït en alguna de les persones competents per a aquella funció". Amb referència al delicte de falsedat documental, el jutge tampoc ha trobat indicis clars que les ajudes econòmiques fossin concedides d'acord amb dades falses i "menys constància hi ha encara que hi hagués intervingut l'aforat".
Anar al contingut