Prada de Conflent

Sobrequés denuncia que els polítics "sense excepció" han renunciat a defensar la idea dels Països Catalans

El rector de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), Jaume Sobrequés, denuncia que els partits polítics "sense excepció" han renunciat a defensar la idea dels Països Catalans. Sobrequés ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Catalunya Ràdio coincidint amb l'inici de la 41a edició de la UCE, on aquest any es debatrà sobre el Pla Bolonya i la revolució cubana dins de la nova secció "Grans Temes".

Actualitzat
Ja ha començat a Prada de Conflent la 41a edició de la Universitat Catalana d'Estiu, que combina la formació acadèmica amb la divulgació cultural en l'àmbit dels Països Catalans.

Una de les novetats d'aquest any és la secció "Grans Temes", en què es debatran les qüestions que per actualitat històrica o present marcaran el to de la trobada universitaria. Els 50 anys de la revolució cubana i d'ETA, els 350 anys del tractat dels Pirineus o el Pla Bolonya són temes que es tractaran en l'edició d'aquest any.

Tot, sempre, des d'un prisma amb identitat catalana. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el rector de la Universitat Catalana d'Estiu, Jaume Sobrequés, ha afirmat que el paper de la UCE és essencial per defensar la idea dels Països Catalans, ja que "els partits polítics, sense excepció, hi han renunciat, i Prada és l'únic indret on es parla obertament d'aquesta idea d'identitat comuna".

Uns 1.500 assistents arribats de Catalunya, el País Valencià, les Balears, l'Alguer o Andorra assistiran a diversos cursos en àmbits que van des de la ciència i la tecnologia fins a la literatura o la música. El rector Sobrequés ha dit que la matrícula està tancada, és a dir, que la universitat ja no pot garantir l'allotjament i els qui hi vulguin anar l'hauran de buscar per la seva banda.

Entre els ponents d'enguany hi haurà noms com el del conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall o el president del Parlament, Ernest Benach.

Fins ara, la UCE només impartia classes durant 10 dies d'estiu. A partir d'ara, però, l'organització té previst mantenir l'activitat al llarg de l'any mitjançant cicles de conferències. Segons Jaume Sobrequés, "la Universitat de Prada, com a universitat dels Països Catalans, continua endavant amb més força que mai".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut