Fornells de la Selva

S'obren al trànsit nous trams de l'AP-7 a Fornells de la Selva i l'A-27 a Tarragona

L'enllaç connecta l'autopista amb l'autovia N-II. És un pas més de la nova circumval·lació de Girona, un tram de 20 quilòmetres lliure de peatges. També s'ha posat en servei el tram de l'A-27 entre Tarragona i El Morell. La inauguració d'aquest tram completa l'accés viari de la zona de Llevant del Port de Tarragona.

RedaccióActualitzat
L'AP-7 a les comarques gironines ja té una nova sortida des d'aquest migdia. És la de Fornells de la Selva, que uneix l'autopista amb la Nacional-II. Ja fa dies que les obres estaven acabades però no ha estat fins aquest dimarts que la ministra de Foment l'ha inaugurat i, per tant, ha quedat obert al trànsit.

El nou enllaç és un pas més de la nova circumval·lació de Girona, un tram de 20 quilòmetres lliure de peatges. Per fer-lo possible, la concessionària d'autopistes ha fet una inversió de 28,5 milions d'euros.

D'aquesta manera, la segona de les tres parts que configuraran la nova circumval·lació de Girona a través de l'autopista ja està enllestida. Al març va entrar en funcionament la sortida oest, que condueix al centre de la ciutat, i des d'ara la de Fornells, només per anar cap al nord.

El tram de vint quilòmetres lliures de peatges es donarà per acabat quan s'obri l'enllaç a Vilademuls. Un tram que s'ha projectat com una autovia de quatre carrils en cada sentit i de caràcter gratuït per als moviments interns, davant la impossibilitat de desdoblar la Nacional-II al pas per Girona.

L'enllaç de Vilademuls, però, no es preveu que entri en funcionament fins d'aquí un any. Les obres podrien estar acabades abans, però la connexió amb la Nacional-II en retardarà la posada en marxa.

Inaugurat un tram de l'A-27

Després de la inauguració de la nova sortida de l'AP-7, aquest dimarts a la tarda, la ministra de Foment, Ana Pastor, ha assistit a la posada en servei del tram de l'A-27 entre Tarragona i El Morell, de 7,8 quilòmetres de longitud. És el primer de l'autovia que entra en funcionament. En aquesta obra s'han invertit 59,30 milions d'euros, però la xifra augmenta fins a 71,24 milions si se sumen el cost de redacció del projecte, l'import estimat de les expropiacions i l'assistència tècnica per al control i vigilància dels treballs.

El president de la Cambra de Tarragona, Albert Abelló, ha reaccionat a la inauguració de la ministra de Foment a través d'un comunicat, on ha assegurat que farà la inauguració de l'A-27 quan l'obra estigui acabada. "Estem parlant de la inauguració d'una petita part d'un tot, que encara estem esperant i que seguim necessitant urgentment per garantir la competitivitat de la nostra economia", ha indicat.

També ha afegit que "és desproporcionat el temps, set anys, que s'ha invertit a realitzar aquests poc més de set quilòmetres. Ara bé, sense cap mena de dubte, és una bona notícia per a la indústria i la ciutadania", degut que l'obra descongestionarà el trànsit.

Per aquest motiu, ha demanat als polítics tarragonins que "no s'encantin i treballin activament" per acabar la infraestructura. A més, ha recordat que la inauguració d'aquest tram completa l'accés viari de la zona de Llevant del Port de Tarragona, que ha trigat més de 20 anys a fer-se des que es va executar l'Eix Transversal.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut