Una treballadora autònoma d'una ferreteria en una imatge d'arxiu (ACN/Aina Martí)
Una treballadora autònoma d'una ferreteria en una imatge d'arxiu (ACN/Aina Martí)

S'obre una nova línia d'ajuts directes a empreses i autònoms a partir d'avui

És la tercera tanda d'ajudes per exhaurir els recursos de suport a la solvència empresarial transferits des del govern espanyol

Redacció/ACN Actualitzat
TEMA:
Autònoms

El govern obre aquest divendres a les nou del matí una nova línia d'ajudes directes a empreses i autònoms. Es tracta de la tercera tanda per exhaurir els recursos de suport a la solvència empresarial transferits des del govern espanyol i que s'enfilaven fins als 993 milions d'euros.

El funcionament i els requisits dels ajuts, que es poden sol·licitar dins al dia 19, és com en les anteriors convocatòries. També els imports: els autònoms que tributin pel sistema de mòduls rebran fins a 3.000 euros, i la resta, entre 4.000 i 200.000.

La sol·licitud dels ajuts s'ha de fer a través del canal Empresa, i no es tindrà en compte l'ordre d'arribada, sinó només que es compleixin els criteris i estiguin dins de termini.

En el cas d'haver-se presentat en convocatòries anteriors, el deute ha de ser complementari al ja declarat anteriorment.


Pimec reclama "celeritat" al govern

L'executiu ho anunciat la nova línia d'ajuts aquest dimecres als sindicats i a les patronals en una reunió del Consell del Diàleg Social. A la sortida de la reunió, la patronal Pimec ha reclamat al govern "celeritat" a l'hora de repartir els ajuts i a l'Estat la flexibilització dels criteris d'execució més enllà de final d'any per permetre disposar de tots els recursos.

Conscients de les dificultats que hi ha hagut fins ara amb aquestes línies d'ajuts, el secretari general de Pimec, Josep Ginesta, ha reclamat que "la Generalitat sigui flexible amb la interpretació dels nous criteris per fer que siguin reals", com ara en la compensació de pèrdues comptables i la inclusió d'altres conceptes com el pagament de lloguers o subministraments.

 

En les dues convocatòries d'ajudes destinades a empreses i autònoms afectats per la crisi de la Covid-19 que s'han fet fins ara s'han atorgat un total de 605 milions d'euros per a 25.011 beneficiaris.

En concret, en la primera línia d'ajudes, oberta al juny, es van abonar 455 milions d'euros a 17.753 autònoms i pimes. A la segona, que es va obrir al juliol, es van entregar 150 milions d'euros a 7.258 beneficiaris.

 

ARXIVAT A:
Autònoms Empresa
Anar al contingut