La mesquita del carrer del Nord de Lleida el dia de la seva reobertura
La mesquita del carrer del Nord de Lleida el dia de la seva reobertura
Lleida

S'obre una acta a la mesquita del carrer del Nord de Lleida per superar de nou l'aforament màxim permès

La Guàrdia Urbana de Lleida ha obert una acta per excés d'aforament a la mesquita del carrer del Nord del municipi lleidatà. Segons fonts policials, durant la nit de diumenge a l'interior del temple hi havia 612 persones, triplicant l'aforament màxim permès. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Lleida ha demanat que s'instrueixi un expedient als responsables de la mesquita, amb l'objectiu d'aplicar les mesures previstes en la normativa actual sobre els temples de culte.

Actualitzat
No és el primer cop que la mesquita del carrer del Nord de Lleida excedeix l'aforament màxim permès. Al juliol passat la Paeria ja va sancionar els responsables de la mesquita amb el tancament del recinte, després d'acollir quatre vegades més persones de les permeses.

Tot i que diferents col·lectius musulmans van plantejar la construcció d'una nova mesquita, l'Ajuntament de Lleida va autoritzar el 9 d'agost la reobertura del temple després d'estudiar les al·legacions presentades per la comunitat islàmica, que es va comprometre a portar un estricte control de l'aforament de la mesquita.

Un cop aixecada l'acta oberta per la Guàrdia Urbana, l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, ha manifestat que el consistori ha actuat tal com es va comprometre i que s'instruirà un expedient als responsables.

Anar al contingut