Barcelona

S'obre la votació per escollir els set savis de Catalunya

Valentí Almirall, Jaume I el Conqueridor, Francesc Macià, Enric Prat de la Riba i Antoni Rovira i Virgili són els cinc candidats que opten a ser declarats un dels set savis de Catalunya. Tots aquests noms han quedat finalistes com a savis dins de l'àmbit de la política, segons ha fet públic l'organització Capital de la Cultura Catalana. Amb aquesta selecció ja s'ha acabat l'elecció dels finalistes de tots els àmbits, que també inclouen llengua i literatura, música i arts escèniques, humanitats, arts plàstiques, ciències i tecnologia i economia. Ara s'obre la votació final per elegir les set persones més sàvies de Catalunya. Es pot votar fins divendres 30 de maig a través de l'adreça electrònica info@ccc.cat.

Actualitzat

L'organització Capital de la Cultura Catalana promou l'elecció dels set savis amb voluntat de promoure i divulgar les personalitats catalanes que pel seu coneixement i saviesa han influït més en la història de Catalunya.

Amb aquest propòsit, en les darreres setmanes s'han escollit els cinc finalistes dels set àmbits de votació. En l'àmbit de la política els finalistes són Valentí Almirall i Llozer, Jaume I el Conqueridor, Francesc Macià i Llussà, Enric Prat de la Riba i Sarrà i Antoni Rovira i Virgili. En el de llengua i literatura són: Joan Coromines, Salvador Espriu, Pompeu Fabra, Mercè Rodoreda i Jacint Verdaguer. En el de música i arts escèniques: Joan Brossa, Pau Casals, Josep Anselm Clavé, Pep Ventura i Margarida Xirgu. En el d'humanitats: Miquel Batllori, Francesc Eiximenis, Carme Karr, Ramon Llull i l'abat Oliba. En el d'arts plàstiques: Salvador Dalí, Antoni Gaudí, Joan Miró, Josep Puig i Cadafalch i Josep Lluís Sert i López. En el de ciències i tecnologia: Ignasi Barraquer, Ildefons Cerdà, Narcís Monturiol, Joan Oró i Josep Trueta. Finalment, en l'àmbit d'economia els finalistes són Lluís Carulla, Pere Duran Farell, Ernest Lluch, Francesc Moragas i Tecla Sala.

Fins aquest divendres, 30 de maig, a les dotze de la nit, es pot votar un dels cinc finalistes de cada àmbit per elegir els set savis de Catalunya. La votació es fa exclusivament per correu electrònic a l'adreça info@ccc.cat, i la iniciativa té la col·laboració de Catalunya Ràdio. L'endemà, el 31 de maig, es donaran a conèixer els noms de les set persones més sàvies de Catalunya.

Anar al contingut