Madrid

S'obre el judici oral contra el PP pel cas de la destrucció dels ordinadors de Bárcenas

Els acusen d'un suposat delicte de danys informàtics

RedaccióActualitzat

El PP s'asseurà al banc dels acusats per primer cop per la destrucció dels ordinadors de Luis Bárcenas. El Jutjat d'Instrucció número 32 de Madrid ha ordenat obrir el judici contra el PP i la seva tresorera, Carmen Navarro, per aquest cas. Els acusen d'un suposat delicte de danys informàtics per l'esborrament els discos durs dels ordinadors que utilitzava l'extresorer Bárcenas a la seu del partit, al carrer Génova de Madrid.

D'aquesta manera ho ha acordat la jutge en la seva resolució, en què també obre judici oral a Alberto Durán Ruiz de Huidobro, assessor jurídic del partit, i José Manuel Moreno Alarcón, director del sistema d'informació del PP, que, com Carmen Navarro, també estan investigats per un delicte de d'encobriment.

En la resolució, la jutge desestima la petició del PP que tingui en compte l'anomenada doctrina Botín per evitar que s'asseguin al banc dels acusats pels delictes de danys informàtics i encobriment.

"Hi ha una íntima connexió entre els delictes objecte d'acusació, els danys informàtics i l'encobriment, que fins i tot operarien en concurs ideal, segons alguna de les acusacions (...) Això impedeix apreciar en aquest moment processal la consideració de la naturalesa estrictament privada del delicte de danys informàtics i la consegüent aplicació de la coneguda doctrina Botín."

La jutge ha decidit mantenir en llibertat provisional els acusats com a mesura cautelar. Les defenses tenen ara 10 dies per presentar al·legacions.

La Secció Quarta de l'Audiència Provincial de Madrid va confirmar fa dues setmanes el processament del PP, la seva tresorera Carmen Navarro, l'informàtic José Manuel Moreno i l'advocat de la formació Alberto Durán. És la primera vegada que una formació política s'asseurà al banc dels acusats com a persona jurídica.

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut