L'exposició de Sixena ha rebut 700 visitants en el primer mes oberta al públic
L'exposició de Sixena ha rebut 700 visitants en el primer mes oberta al públic
Sixena

Sixena presenta les obres, que només es podran veure divendres i dissabtes

A Sixena esperen recuperar aviat les pintures murals que hi ha al MNAC i, més endavant, la resta d'obres que van sortir del monestir després que el 1923 fos declarat monument nacional

RedaccióActualitzat

El monestir de Sixena exposa des d'aquest divendres les obres d'art que van sortir al desembre del Museu de Lleida per ordre judicial. Però n'hi ha una dotzena que han quedat fora de l'exposició perquè, segons el govern d'Aragó, han arribat en mal estat.

Una munió d'autoritats, encapçalades pel president de l'Aragó, han estat els primers a fer una visita guiada a l'exposició del monestir de Sixena que mostra 32 de les 44 obres d'art sacre originàries d'aquí que eren al Museu de Lleida.

El president de l'Aragó, Javier Lambán, ha dit que "les peces van arribar en mal estat i s'invertirà més ara a restaurar-les del que s'hi va invertir abans".

Les obres van sortir de Lleida l'11 de desembre per ordre judicial i enmig d'un fort dispositiu policial. Avui s'han afegit a l'exposició que ja incloïa part de les peces arribades del MNAC l'estiu del 2016.

 

A Sixena esperen recuperar aviat les pintures murals que hi ha al MNAC i, més endavant, la resta d'obres que van sortir del monestir després que el 1923 fos declarat monument nacional. N'hi ha arreu de l'estat, però, de moment, els trets tornen apuntar a Catalunya.

El monestir té ara més obres per veure, però menys dies per fer-ho. És un espai privat i les monges que hi viuen han aconseguit suprimir les visites dels diumenges i mantenir només les dels divendres i dissabtes.

ARXIVAT A:
Sixena
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut