L'exconseller de Cultura Lluís Puig
L'exconseller de Cultura Lluís Puig

Sixena demanarà al jutge d'Osca que dicti una ordre de detenció contra Lluís Puig

L'exconseller de Cultura havia de declarar aquest dimecres pel cas de les obres de Sixena

Actualitzat

L'advocat de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena demanarà aquest dijous que el jutge d'Osca dicti una ordre internacional de detenció contra l'exconseller de Cultura Lluís Puig, per no haver comparegut aquest dimecres als jutjats d'Osca.

Puig estava citat a declarar aquest dimecres al jutjat d'Osca, com a investigat pel cas del trasllat de les obres de Sixena, juntament amb el també exconseller de Cultura Santi Vila.

Puig va enviar el seu representant legal per explicar per què no podia anar a declarar.

"He pogut enviar un representant del gabinet d'advocats que ha posat de manifest que, per una qüestió de compliment amb la justícia belga, com sempre hem complert amb totes les justícies, m'era impossible traslladar-me. Més enllà d'això, tampoc he pogut fer altra cosa que manifestar el rebuig a tot aquest procediment que no entenem per cap banda."

Precisament el mateix dia, Lluís Puig va participar a Brussel·les en la presentació d'un llibre sobre Sixena de Francesc Canosa.

L'altre exconseller de Cultura, Santi Vila, sí que es va presentar a la cita per declarar com a investigat pel mateix cas al jutjat d'Osca. Vila va declarar durant mitja hora. Va respondre a les preguntes de la fiscalia, però es va negar a fer-ho a les de l'advocat de l'acusació particular, que representa l'Ajuntament de Sixena.

Vila lamenta la politització i judicialització del cas i confia que el jutge l'arxivi.

Santi Vila i el seu successor, Lluís Puig, estan acusats de desobediència i prevaricació pel fet de no haver traslladat les peces del Museu de Lleida cap al monestir de Sixena, d'on eren originàries.

ARXIVAT A:
SixenaJudicialArticle 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut