Siurana prefereix no ser un dels pobles més bonics d'Espanya

Aquest poble del Priorat ha rebutjat, de moment, la distinció per por que atregui massa visitants

RedaccióActualitzat

No es pot negar que el poble de Siurana és bonic: carrers empedrats, una església romànica, sobre una cinglera, a l'extrem de les muntanyes de Prades i sobre un riu. Té els ingredients per ser un "poble amb encant", com li va reconèixer formalment la Generalitat fa tres anys.

Siurana o Siurana de Prades, a la comarca del Priorat, forma part del terme municipal de Cornudella de Montsant. Escaladors de tot el món hi van a pujar per les cingleres.

És del tot comprensible que l'associació Los Pueblos Mas Bonitos de España els proposés formar-ne part. Es tracta d'una mena de segell de qualitat que funciona com a referent per al turisme. I justament aquí rau el problema.

Uns ciclistes passant pel poble (CCMA)

"Nosaltres volem un turisme sostenible i d'acord amb el paisatge que tenim, un turisme de qualitat. No creiem que ara sigui una solució", diu l'alcalde de Cornudella, Salvador Salvadó, que de moment s'estima més no acceptar la proposta.


Risc de massificació

L'alcalde considera que entrar a l'associació provocaria una massificació que "no és bona per al territori" i que, abans de plantejar-s'ho, necessiten més infraestructures i tenir wifi, necessari per a la gent que hi viu i per als possibles visitants.

Siurana té ara dos aparcaments, que sumen unes 200 places. Salvadó fa comptes: "Amb dues persones per cotxe, això són 400 visitants i és la capacitat de càrrega que no podem sobrepassar, segons els estudis de la Generalitat i la Diputació".

Uns escaladors a les cingleres de Siurana (CCMA)

Divisió d'opinions

A Siurana hi viuen unes poques desenes de persones. Els veïns estan dividits i alguns critiquen que des de l'Ajuntament no se'ls hagi consultat. 

Anaïs Chaveau, propietària d'un hotel, està d'acord que "no hi ha prou infraestructures", mentre que Jordi Llort, propietari d'un restaurant, es queixa que "ha estat una decisió unilateral".

"Els que tenen negoci han de viure tot l'any i no només els caps de setmana, l'estiu i la Setmana Santa", diu l'Anna Rosa Valero, que hi va arribar fa sis anys, i creu que atreure més turisme no ha de ser un problema "si es gestiona bé".

 

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut