Situació "dramàtica" dels hotels de Barcelona: no van arribar al 10% d'ocupació a l'agost

El Gremi d'Hotels calcula que el sector ha deixat d'ingressar 850 milions d'euros en mig any i reclama un rescat, a fons perdut, de com a mínim 450 milions d'euros

Paula Brujats RubirolaActualitzat

El Gremi d'Hotels de Barcelona alerta que la situació del sector és "insostenible i dramàtica" arran de la crisi del coronavirus. Després de mig any sense gairebé reserves, el sector calcula que els hotels han deixat d'ingressar 850 milions d'euros pel descens de visitants.

El president del Gremi, Jordi Mestre, ha assegurat que els establiments no es poden endeutar més i ha reclamat un pla de rescat a fons perdut d'entre 450 i 500 milions d'euros. També ha demanat un allargament dels ERTO, com a mínim, fins a la Setmana Santa i una carència d'un any per tornar les ajudes rebudes fins ara.

"La situació del sector hoteler és un drama i és insostenible. La gent que porta molts anys al sector mai havia vist una situació com aquesta."


Ara mateix, el 75% dels hotels de Barcelona continuen tancats i uns quants dels que havien obert durant l'estiu tornaran a tancar per les males perspectives per la temporada de tardor i hivern. És el cas de l'Hotel Lleó, que va reobrir a principis de juliol i, ara, ha tornat a abaixar la persiana.

A l'agost, no van arribar al 10% d'ocupació i les reserves per a la tardor i l'hivern eren mínimes. El 95% de la plantilla està en ERTO i la direcció no calcula tornar a obrir fins al mes de febrer "sempre que les previsions millorin i no es cancel·li el Mobile World Congress".

Ricard Lleó, propietari de l'Hotel Lleó:

"Hi ha risc de tancar? Ara, no. Però si això dura molt més, sí que podria passar. Perquè ara estem aguantant amb recursos propis de l'hotel."

 

Caiguda en picat dels clients

Durant l'agost, els hotels han allotjat una mitjana de 3.200 persones al dia, quan durant l'agost de l'any passat eren 58.000 diàries.

La caiguda de clients també ha afectat la contractació. 30.000 treballadors directes del sector encara no han pogut tornar a la feina, segons les últimes dades de la Seguretat Social.

El gremi alerta que, a curt termini, està en risc la viabilitat de molts hotels. Si la situació no millora, uns quants establiments entraran en concurs de creditors abans de final d'any o seran comprats per fons voltors que ja comencen a fer moviments.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut