Un bar musical de Sitges buit de clients
Un bar musical de Sitges buit de clients (ACN/Gemma Sánchez)

Sitges proposa una nit de prova amb bars musicals oberts al carrer del Pecat

440 persones seleccionades es podrien saltar el toc de queda i accedir a cinc locals després d'haver passat un test d'antígens

Actualitzat

Després del concert del desembre a la Sala Apolo i el del mes passat al Palau Sant Jordi, Sitges es postula com el següent banc de proves per reobrir l'oci nocturn en plena pandèmia.

L'ajuntament i el Gremi d'Hostaleria voler fer una prova pilot i que els bars musicals funcionin durant una nit al carrer del Primer de Maig, conegut popularment com a carrer del Pecat. La proposta, que han presentat a la Generalitat, té el suport de la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn, Fecalon, i de la patronal Pimec.

"És el moment d'anar un pas més enllà", ha dit a l'ACN Damià Orts, president de l'entitat que agrupa els locals del carrer.

Proposen fer-ho aquest mes, i d'entrada pensen en la nit del dissabte 10, tot i que entenen que pot ser difícil, just després de Setmana Santa.


Clients de confiança

La idea és que només 440 persones puguin accedir als cinc bars musicals que hi ha en aquest centre de l'oci nocturn. Totes haurien hagut de superar abans un test d'antígens proporcionat per l'organització.

Dins els locals, els impulsors defensen que els clients portin mascareta i que, com es fa als restaurants, se la puguin treure només per menjar.

Cadascun dels cinc bars musicals seleccionaria clients habituals que siguin de la seva confiança i també es reservarien places a entitats de Sitges i a representants de l'administració local, explica Orts:

"Ha de ser gent de qui tinguem la garantia que, un cop acabin la nit de festa, no es posaran en situacions de risc."

 

Sense confinament nocturn

La prova està pensada per fer-la durant el toc de queda, entre les 22.30 de la nit i les 2.30 de la matinada, segons ha justificat Damià Orts com a representant dels locals: "S'ha de fer així perquè a la nit és quan es pot garantir que la gent que transiti per la zona és la que participa a l'assaig, sense ningú que pugui contaminar la prova".

Com ja es va fer a l'estiu, s'instal·larien unes tanques i hi hauria agents de seguretat supervisant l'accés, per controlar l'aforament.

L'Ajuntament de Sitges s'ha compromès a finançar la prova pilot amb un màxim de 15.000 euros, que es destinarien sobretot als 440 tests d'antígens, que s'haurien de fer abans de participar-hi i que s'haurien de repetir una setmana després.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut