Sita Murt torna al 080.
Sita Murt torna al 080.
Barcelona

Sita Murt torna al 080

La crisi ha obligat algunes firmes del sector de la moda amb llarga trajectòria a redimensionar-se i adaptar-se a la caiguda de vendes. És el cas de Sita Murt, que després de molts anys desfilant a Madrid ha tornat al 080. Ha compartit passarel·la aquest dimarts amb TCN, que ja va apostar per tornar a Barcelona l'any passat.

TVCActualitzat

En un dels barris més de moda de Barcelona, la passarel·la 080 ha trobat un escenari únic per fer-hi lluir el disseny català: el recinte històric del Mercat del Born.  En aquest recinte històric, la moda catalana mira cap al futur, un futur que ara passa més que mai per la internacionalització de les firmes. I això és precisament el que busca el 080, projectar el disseny català cap a l'exterior. La idea de desfilar entre les restes arqueològiques del Born ha engrescat fins i tot la dissenyadora Sita Murt, que s'ha decidit a tornar a casa després de desfilar durant 7 anys a Madrid.

Sita Murt s'ha estrenat al 080 en un moment complicat per a la seva firma. Una caiguda dràstica de les vendes va portar ara fa uns quants mesos la seva empresa al concurs de creditors i va tancar unes quantes botigues.

La dissenyadora ha respost a la crisi amb línies sòbries i minimalistes, però sense renunciar a l'exquisidesa de materials, llanes, angora i mohairs. Són dissenys que ara li estan començant a obrir nous mercats als Estats Units i al Regne Unit.

A més dels dissenyadors independents, també les marques consolidades, com TCN, necessiten ara l'impuls d'aquesta passarel·la. La firma de Toton Comella també ha deixat Madrid i ha apostat pel 080, on avui ha presentat una col·lecció amb gust de mar.

Anar al contingut