Soldats porten provisions per als 12 menors atrapats a una cova a Tailàndia (Reuters)
Soldats porten provisions per als 12 menors atrapats a una cova a Tailàndia (Reuters)

Sisè dia de recerca dels 12 menors atrapats en una cova inundada a Tailàndia

Actualitzat

Les pluges constants fan més difícil els intents de rescatar els dotze menors i el seu entrenador atrapats des de fa sis dies en una cova inundada a Tailàndia. Els nois tenen entre 11 i 16 anys.

Aquest divendres s'han llançat paquets de menjar, aigua, medecines i torxes per una fissura de la cova, amb l'esperança que arribin als atrapats. A més, també s'ha llançat una nota on els demanen que, si la reben, "contestin i assenyalin on es troben al mapa".

Però no se sap ni tan sols si estan vius. En cas que ho estiguin, el problema seria com treure'ls d'allà, ja que acaba de començar una estació de pluges que sol durar fins al novembre.

Els equips d'emergència estan utilitzant unes 20 bombes d'extracció per reduir el nivell de l'aigua a les parts inundades de la cova. Tres rescatadors han quedat ferits per una descàrrega elèctrica dins de la cova.

 

Membres d'una família resen a prop de la cova de Tham Luang (Reuters)

 

Onada de suport per als desapareguts

El primer ministre tailandès, Prayut Chan-o-cha, ha dit que "el govern donarà suport" a qualsevol cosa que es pugui fer per l'equip de futbol desaparegut.

A part de les autoritats, els ciutadans han volgut fer arribar milers de missatges de solidaritat als menors. Infants d'una escola han publicat a Facebook una cançó que han fet per als nois.

Equips internacionals de futbol, com el del Liverpool, han expressat la seva preocupació pels nois:

"Els nostres cors són a Tham Luang. Estem resant perquè els nois i cada rescatador tornin sans i estalvis a casa".

Twitter s'ha omplert de hashtags donant suport als tretze atrapats: "No us rendiu", "Resistiu" i "13 esperança" són alguns dels més comuns. En tailandès s'ha viralitzat un altre missatge que es pot traduir com "els estranys que tenim més ganes de conèixer". A la xarxa, també s'hi poden trobar diversos dibuixos dedicats als nois:

 

 

 

Anar al contingut