Barcelona

Sis universitats catalanes faran un pla pilot els curs vinent per millorar la formació dels mestres

Un total de sis universitats oferiran a partir del setembre un doble grau en Educació Infantil i Primària. La titulació durarà un any més, tindrà menys alumnes que els actuals i s'exigirà un alt nivell d'anglès.

RedaccióActualitzat
A partir del mes de setembre, sis universitats catalanes, quatre de públiques i dues de privades, estrenaran el curs amb un nou doble grau en Educació Infantil i Primària, una experiència pilot per millorar la formació dels mestres i reduir el fracàs escolar. En total, s'oferiran 220 places, la meitat de les quals podran optar a beques, que cobriran l'import total de la matrícula. Les beques seran per als estudiants que entrin en el doble grau amb un mínim d'un 8 a la selectivitat o un 9 de mitjana si vénen de cicles formatius, amb l'objectiu de destinar els millors alumnes a aquesta nova carrera.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, defineix d'aquesta manera el perfil que estan buscant: "Un alt nivell de llengua, un bon nivell de matemàtiques, altes capacitats interpersonals i de comunicació i desig d'aprendre. El mestre ha de ser una persona compromesa i motivada per l'ensenyament continu."

El nou grau durarà cinc anys, un més que els d'Infantil o Primària, però se sortirà amb la doble titulació. La implantació d'aquest pla pilot coincideix amb una reducció d'un 15% del total de places de Magisteri, cosa que, previsiblement, farà pujar la nota de tall a totes les facultats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut