Imatge promocional de la gala de clausura dels actes de promoció de l'estratègia Global-gateway
Imatge promocional de la gala de clausura dels actes de promoció de l'estratègia Global-gateway

Sis persones en una festa al metavers, el fracàs europeu que ha costat 400.000 euros

La Comissió Europea va encarregar una campanya per promocionar el Departament d'Ajuda Exterior entre el jovent amb un acte final al metavers

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea vol atraure els joves més desconnectats de les institucions del Vell Continent. Amb aquesta noble causa, el Departament d'Ajuda Exterior de la CE ha organitzat una campanya amb diverses accions en què, en total, s'ha gastat 387.000 euros. L'acció final de l'estratègia era una festa en el metavers a la qual només van assistir sis persones.

Ni el metavers ni la campanya han acabat de quallar en la societat europea, pel que sembla. El corresponsal de Devex, Vince Chadwick, ha publicat una piulada on relata la trista experiència de quedar-se sol a l'esdeveniment.

Inicialment, a la trobada hi havia d'haver xerrades que no van convèncer la mitja dotzena de persones que van decidir treure-hi el cap. L'entorn és una illa tropical digital amb avatars que ballen a ritme de música house i que ha costat gairebé 400.000 euros de desenvolupar.

 

Aquesta campanya vol promoure la iniciativa Global Gateway, que segons el seu web "promou connexions sostenibles i fiables útils per a les persones i el planeta".

L'objectiu és "fer front als reptes mundials més urgents, des de la lluita contra el canvi climàtic fins a la millora dels sistemes sanitaris i l'impuls de la competitivitat i la seguretat de les cadenes de subministrament mundials".

 

Aquesta proposta vol mobilitzar fins a 300.000 milions d'euros entre el 2021 i el 2027. Amb el pla de promoció es volia difondre aquesta acció entre els més joves que no coneixen la Unió Europea i les seves iniciatives.

Sigui com sigui, la gran inversió no ha estat del tot reeixida, i confirma que el metavers no ha acabat de quallar a la societat europea.

 

ARXIVAT A:
Comissió Europea
Anar al contingut