La població d'óssos al Pirineu ha crescut amb almenys sis nous cadells
La població d'óssos al Pirineu ha crescut amb almenys sis nous cadells
Viella

Sis cadells fan créixer la població d'ossos al Pirineu

Aquests sis cadells se sumen als 43 ossos detectats al llarg del 2018

RedaccióActualitzat

La població d'ossos al Pirineu ha crescut amb almenys sis cadells que aquest estiu s'han pogut veure a la Vall d'Aran. No es descarta que hi pugui haver una altra ossa amb dues o tres cries més.

Dues vegades aquest estiu, a principis de juny i fa només dues setmanes, s'han pogut veure dues mares, una amb dues cries i l'altra amb tres.

 

 

També s'ha detectat un cadell orfe a França, separat de la mare quan encara era massa petit, que ha estat traslladat a un centre zoològic francès per alimentar-lo i veure si d'aquí a un temps se'l pot alliberar.

La família a l'Aran, però, encara podria créixer més si es confirma que hi ha una tercera ossa amb cries. Això se sabrà a principis del 2020, quan s'estudiïn els resultats d'unes mostres genètiques que s'han recollit. Ho explica Ivan Afonso, responsable de Medi Natural del Conselh:

"S'han recollit mostres genètiques d'excrements, sobretot. I esperem que algunes més es puguin recollir d'aquí a finals d'any ja sigui aquí o a França, al Pallars, a on sigui on es moguin aquests animals."

 

 

Aquests sis cadells se sumen als 43 ossos detectats al llarg del 2018.

D'altra banda, l'últim any, han augmentat les protestes dels ramaders en contra de la reintroducció dels ossos i, sobretot, arran dels atacs al bestiar per part de l'ós Goiat.

 

 

Anar al contingut