El sinistre hauria començat amb una explosió en un magatzem de pirotècnia

Set morts i 22 desapareguts en una explosió en un centre comercial a Armènia

També hi ha 61 persones ferides en el sinistre, que tindria l'origen en un magatzem de focs artificials

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

Set persones han mort, 61 han resultat ferides i 22 més estan desaparegudes per l'incendi i l'ensorrament d'un centre comercial aquest diumenge a Yerevan, a la capital d'Armènia.

El sinistre hauria començat amb una explosió en un magatzem de pirotècnia especialitzat en la venda a l'engròs que hi havia al mateix edifici. La deflagració va provocar un incendi que es va propagar molt ràpidament i va fer caure algunes parets de l'edifici.

Equips d'emergència treballant en l'extinció de l'incendi, aquest diumenge (Reuters/Photolure)

Un testimoni va enregistrar el moment de l'explosió i posterior ensorrament tant d'aquest edifici com d'habitatges veïns, que també s'han vist afectats.


Aquest dilluns, les autoritats continuen buscant si hi ha supervivents sota la runa, on encara hi podria haver persones atrapades, mentre s'investiguen les causes de l'explosió.

No es descarta que la deflagració hagi estat intencionada, perquè durant la setmana hi ha hagut diversos avisos de bomba.

Una dona ferida, rescatada d'entre la runa de l'edifici (Reuters/Photolure)

La Fiscalia General d'Armènia també ha obert una investigació per la via penal per presumptes violacions de les normes de prevenció d'incendis i transports i emmagatzematge de material inflamable.

L'establiment ja havia estat multat anteriorment per no complir la normativa de seguretat contra incendis.

El sinistre ha provocat l'esfondrament de l'edifici (Reuters/Photolure)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut