En un de cada tres accidents hi ha implicats animals, majoritàriament senglars (Google Street View)

Sis membres d'una família, ferits en un accident amb un grup de senglars a l'AP-7 a Sils

El vehicle ha fet diverses voltes de campana i els ferits han estat traslladats a l'hospital

RedaccióActualitzat

Una família amb dos adults i quatre menors han estat traslladats aquest dilluns a l'Hospital Josep Trueta, ferits de poca consideració, després de xocar amb el cotxe amb un grup de senglars a l'autopista AP-7 a Sils.

El vehicle ha impactat amb els senglars i després ha fet diverses voltes de campana. L'accident ha passat a les 23.48. Els Bombers de la Generalitat han ajudat la família a sortir del cotxe i cinc dotacions del SEM els han atès i els han traslladat a l'Hospital Josep Trueta.

Un dels senglars ha mort en l'accident de trànsit.


Cada vegada més accidents amb senglars

A Catalunya 1 de cada 3 accidents de trànsit són amb senglars i cabirols. A les carreteres catalanes, el 2022 hi ha hagut 5.482 accidents causats per ungulats, i un 80 per cent han estat amb senglars. La mitjana és de 15 cada dia.

Un senglar mort al voral de la C-12 a Corbins, el 2017 (ACN/Mossos d'Esquadra)

I la tendència és a l'alça. El 2022 hi ha hagut un 25,5% més d'accidents de trànsit amb ungulats que l'any anterior.

En només quatre anys, els accidents de trànsit amb senglars han augmentat un 90%, de 2.233 accidents viaris amb senglars a 4.243.


No intentar esquivar els senglars

Els Mossos d'Esquadra recomanen moderar la velocitat i no intentar esquivar el senglar. Diuen que és preferible impactar contra el senglar i no intentar evitar-lo amb una maniobra brusca.

El 2023, la DGT vol incloure al Reglament general de circulació un nou senyal de trànsit que alerti de la possible presència de senglars en llibertat a la via.

Nou senyal de trànsit proposat per la DGT per alertar de la presència de senglars (DGT)

Des del 2015, amb els canvis en la llei de seguretat viària en relació amb els accidents cinegètics, en el cas que tinguem un accident amb un senglar la responsabilitat és del conductor, tant dels danys materials com dels danys a les persones.

Només hi ha dos supòsits de la llei que eximeixen de responsabilitat el conductor. Quan hi ha hagut una batuda de caça, el mateix dia o fins a dotze hores abans del dia anterior, el responsable de l'accident amb el senglar seria el propietari del terreny on hi ha hagut la batuda. I si el senglar ha accedit a l'autopista per culpa del mal estat dels sistemes de retenció que l'haurien de mantenir allunyat de la carretera, aleshores la responsabilitat de l'atropellament seria del titular de la carretera.

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut