Les relacions sexuals entre persones del mateix sexe estan penades a Kènia amb fins a 14 anys de presó
Les relacions sexuals entre persones del mateix sexe estan penades a Kènia amb fins a 14 anys de presó

"Sis homes la van agredir per lesbiana": indignació a Kènia per l'assassinat de Sheila

Segons la Comissió Nacional de Drets Humans de Gais i Lesbianes de Kènia, un país on les relacions homosexuals estan perseguides, en l'últim any hi ha hagut almenys 600 casos d'LGTBIQ+-fòbia

La comunitat LGTBIQ+ de Kènia reclama a les autoritats del país que investiguin l'assassinat de Sheila Lumumba. Segons l'activista dels drets humans Njeri wa Migwi, l'han mort "perquè era lesbiana" en un país on l'homosexualitat encara és il·legal.

Sheila es definia com a no binària, és a dir, amb una identitat de gènere que se situa fora de la classificació binària home/dona.

La protesta s'ha recollit a les xarxes amb el hashtag #JusticeforSheila.

Segons informen diverses organitzacions kenianes a favor dels drets LGTBIQ+, van trobar el cos de Sheila sense vida a casa seva tres dies després d'haver desaparegut. Asseguren que la van violar, com recull Migwi.

La Comissió Nacional de Drets Humans de Gais i Lesbianes de Kènia ha assegurat a Twitter que el cas de Sheila Lumumba no és puntual. Segons aquesta organització, la violència contra la comunitat LGTBIQ+ al país és freqüent:

Aquesta mateixa organització assegura que en l'últim any han conegut fins a 600 casos d'LGTBI-fòbia​ a persones homosexuals, bisexuals, no binàries o trans a Kènia.

De fet, l'any passat, els hashtags #JusticeForErica i #JusticeForJoash també van ser trending topic al país després de l'assassinat de l'activista trans Erica Chandra i l'activista LGTBIQ+ Joash Mosoti.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Àfrica
Anar al contingut