Sis equipaments culturals impulsen 'Vibe35', una programació especial per a joves amb preus reduïts i 'aftershows'

ACN Barcelona - El Mercat de les Flors, el Teatre Lliure, el Gran Teatre del Liceu, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), L'Auditori i el Palau de la Música han presentat aquest dilluns el projecte per crear nous públics joves i potenciar iniciatives educatives 'Vibe35'. Es tracta d'una programació especial del 21 d'octubre a l'1 de novembre destinada a joves d'entre 18 i 35 anys a preus molt reduïts, d'entre 10 i 20 euros les entrades. La programació inclou un espectacle i un 'aftershow' en col·laboració amb el Sònar, el Primavera Sound, el Festival Cruïlla, el Razzmatazz o el Nitsa/Apolo. Les institucions també impulsen una web amb totes les activitats educatives que ofereixen per crear "itineraris culturals" i fomentar les formacions del professorat.

Cada equipament oferirà el seu espectacle de dansa, teatre i concerts de música clàssica i òpera i al finalitzar s'oferirà als joves gaudir de diferents espais amb actuacions musicals d'ambient o discjòqueis proposats de la mà dels principals festivals de música moderna i clubs de la ciutat.

La iniciativa, que oferirà 10.000 places, ja ha arrencat aquest dilluns amb una prevenda pels usuaris que es registrin al web. A partir del 10 d'octubre es podran adquirir les entrades als diferents webs dels equipaments.

Així, la programació arrencarà el 21 d'octubre al Mercat de les Flors amb 'Bate Fado' i  aftershow amb Unai Muguruza en col·laboració amb Primavera Sound. El 22 d'octubre hi haurà 'Sun & Sea' i aftershow amb Sama Yak en col·laboració amb Nitsa/POLO i Maria Arnal DJ set al Teatre Lliure de Montjuïc. El Liceu acollirà el 26 d'octubre una representació de 'Il Trovatore' amb un aftershow amb un DJ en col·laboració amb el Sònar i food stands i el TNC el 27 d'octubre convidarà a l''Assaig sobre la ceguesa' amb un aftershow amb Kyne + DJ Krea en col·laboració amb Razzmatazz,

El 29 d'octubre L'Auditori oferirà Pol Batlle i Rita Payès + Marina Herlop i l'aftershow amb LANAV en col·laboració amb Primavera Sound mentre que el Palau de la Música oferirà el 31 d'octubre 'Metropolis' amb aftershow en col·laboració amb el festival Cruïlla. 'Vibe35' es tancarà l'1 de novembre amb 'Don Giovanni' i la Simfònica del Vallès amb un aftershow en col·laboració amb el festival Cruïlla al Palau de la Música.

La plataforma web educativa, a mitjans del 2023

D'altra banda, el 'Vibe35' també inclou una nova plataforma web educativa per donar més visibilitat a l'oferta educativa dels sis equipaments nacionals, facilitant-ne l'accés i la participació. El nou web, des d'on es podran realitzar les reserves a mitjans de l'any vinent, inclourà la programació de totes les activitats educatives que ofereixen els sis equipaments, la creació d'itineraris compartits i l'organització d'unes jornades de formació pel professorat d'escoles i/o instituts.

Segons han explicat, el portal vol ser un punt de referència de totes les activitats educatives que es programin des del sis equipaments i, a la llarga, de totes les institucions culturals que tinguin interès en participar-hi, amb la voluntat de difondre les activitats de manera més eficient i unificada i d'agilitzar els processos de reserva, compra i facturació de les activitats educatives dels sis equipaments.

'Vibe35' compta amb un pressupost de 500.000 euros del Ministeri de Cultura.

Una nova aliança

En roda de premsa, els responsables dels sis equipaments públics han explicat que 'Vibe35' és una arrencada i que comparteixen la idea de poder anar "més enllà" i impulsar més activitats conjuntament.

Així,  el director de l'Auditori, Robert Brufau, ha recordat que és el "llançament d'un projecte innovador i singular" i que esperen que es pugui consolidar. "Podríem donar-hi continuïtat i si la família es fa més gran, sempre serà millor", ha comentat respecte la possibilitat que altres equipaments culturals com el MNAC o el MACBA se sumin al projecte.

En una línia similar el director general del Gran Teatre del Liceu, Valentí Oviedo, ha apuntat que no es tracta d'un projecte puntual sinó que les sis institucions han realitzat una "aliança".  "És una relació nova a sis", ha comentat

Anar al contingut