Un venedor d'una botiga insereix una targeta de crèdit en una màquina.
Un venedor d'una botiga insereix una targeta de crèdit en una màquina. (Foto: Reuters)
Barcelona

Sis detinguts per falsificar targetes i utilitzar-les en comerços de Barcelona i l'àrea metropolitana

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup que obtenia les dades bancàries a través d'internet i fabricava les targetes. Posteriorment les feia servir als comerços de Barcelona i l'àrea metropolitana per comprar, sobretot, electrodomèstics i aparells informàtics, que després venia al mercat negre. El frau ha arribat als 20.000 euros.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup que es dedicava a falsificar targetes de crèdit i n'han detingut els sis integrants a Barcelona i Sant Adrià de Besòs. El grup obtenia les dades bancàries a través d'internet i fabricava les targetes. Posteriorment es repartien entre els altres socis per fer-les servir als comerços de Barcelona i l'àrea metropolitana. De fet, el grup tenia les feines molt ben definides. Tres dels detinguts eren els encarregats d'obtenir les dades i fer les falsificacions i els altres tres feien servir les targetes per comprar a comerços de Barcelona i l'àrea metropolitana, sobretot electrodomèstics i aparells informàtics, que després venien al mercat negre. El frau ha arribat als 20.000 euros.

Al domicili on es feien les operacions també s'han trobat, a més, 100 grams de cocaïna i substàncies químiques. Dels 6 detinguts, que tenen entre 33 i 54 anys, quatre han ingressat a presó i dos han quedat en llibertat amb càrrecs.

La investigació va començar el passat mes de març quan, durant la detenció d'una persona, van trobar diverses targetes bancàries falsificades i un aparell portàtil per fabricar bandes magnètiques.
Anar al contingut