Dependències del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca, on s'ha fet l'escorcoll. (Foto: EFE)
Dependències del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca, on s'ha fet l'escorcoll. (Foto: EFE)
Mallorca

Sis detinguts en una operació anticorrupció al Consell de Mallorca

Agents de la Policia Nacional han arrestat sis persones en el marc d'una operació contra la corrupció a Mallorca. Les detencions s'han practicat després que els agents han escorcollat aquest dijous al matí les dependències del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca, a Palma, i diverses empreses adjudicatàries d'Inca i Manacor. Quatre persones han quedat en llibertat amb càrrecs però encara queden dues persones pendents de declarar. La fiscalia investiga un presumpte desviament de fons públics, emissió de factures falses i cobrament de comissions, tot relacionat amb la gestió dels residus. Tot apunta que el partit afectat és Unió Mallorquina.

Actualitzat
Sis persones han estat detingudes en relació a un presumpte cas de corrupció al Consell de Mallorca. És l'anomenada "Operació Claveguera", que investiga un desviament de fons públic des de la Conselleria de Medi Ambient del Consell de Mallorca per frau en el servei de recollida d'escombraries. Sembla que el departament inflava les tones recollides i desviava els fons del pagament a les concessionàries.

Entre els arrestats hi ha l'enginyer del Departament de Medi Ambient, Biel Perelló, que s'ha declarat "totalment innocent", l'economista Maria Morey, funcionaris de la conselleria i membres directius d'empreses concessionàries del servei de neteja de carrers del consell.

Quatre dels sis detinguts, dos homes i dues dones, han quedat en llibertat amb càrrecs de malversació de fons públics, frau i, en algun cas concret, falsedat documental. Les altres dues persones detingudes estan pendents de declarar.

Els fets van passar durant l'etapa d'Unió Mallorquina al capdavant de la conselleria. El cas s'ha engegat arran d'una denúncia del mateix Consell de Mallorca, governat ara pel PSOE i el Bloc. El desviament de fons podria superar els tres milions d'euros. No es descarten més detencions.
Anar al contingut