Plantació de marihuana localitzada a l'interior de la nau industrial al Poblenou.
Plantació de marihuana localitzada a l'interior de la nau industrial al Poblenou. (Font:ACN)

Sis detinguts al Poblenou acusats de cultivar la plantació de marihuana més gran de Catalunya

Els agents han confiscat 2.446 plantes de marihuana i 25 quilos de cabdells preparats per a la venda, que tenen un valor al mercat negre de la droga d'uns 2,4 milions d'euros i 125.000 euros, respectivament. La plantació tenia un sofisticat sistema tecnològic i les plantes estaven dividides en quatre habitacles separats per portes antiincendis.

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Urbana ha detingut 6 persones, d'entre 22 i 38 anys, acusades de cultivar marihuana en una nau industrial abandonada del barri del Poblenou, on els agents han confiscat 2.446 plantes i 25 quilos de cabdells preparats per a la venda. Aquesta acció és de gran importància, ja que es considera una de les plantacions més grans de marihuana de Catalunya. Segons la Guàrdia Urbana, els 25 quilos de cabdells intervinguts preparats per vendre tenen un valor al mercat negre de la droga d'uns 125.000 euros, mentre que de les 2.446 plantes trobades se'n podrien haver obtingut 488 quilos de cabdells, que suposen 2,4 milions d'euros.

La plantació tenia instal·lat un sofisticat sistema tecnològic que incloïa una depuradora d'aigua i una xarxa elèctrica especial. Els agents van trobar la plantació gràcies a un veí que els va informar dels estranys moviments d'entrada i sortida de la nau de diversos homes. La Guàrdia Urbana va començar aleshores la investigació i van adonar-se que sempre hi havia un home vigilant l'entrada. A més, després de veure com un dels homes llançava una bossa d'escombraries al contenidor, van obrir-la i van trobar uns guants de làtex i restes de marihuana.

Un cop dins la nau, els agents van comprovar que les plantes estaven dividides en quatre habitacles separats per portes antiincendis. Els detinguts hauran de declarar davant el jutge i, de moment, les plantes i totes les eines han quedat immobilitzades a la nau sota custòdia policial.  

 

Anar al contingut