País Basc

Sis detinguts a Biscaia per actes de kale borroka

La Policia Nacional ha detingut a Biscaia sis persones per la seva presumpta implicació en episodis de kale borroka. Quatre de les detencions s'han fet a Getxo i les altres dues, a la localitat veïna de Berango, dos municipis a pocs quilòmetres de Bilbao. Segons les dades de la policia, els detinguts han cremat durant l'últim any jutjats i caixers automàtics, sobretot a Biscaia. L'operació, ordenada per l'Audiència Nacional i que ha comportat també sis escorcolls, continua oberta i no es descarten més detencions. Paral·lelament, hi ha hagut una altra acció de kale borroka quan uns desconeguts han fet esclatar un artefacte casolà a la porta de la casa del delegat del govern a Navarra, a Miranda de Arga.

Actualitzat

Les detencions en l'operació contra la violència de carrer s'ha fet per ordre de l'Audiència Nacional a la comarca d'Uribe-kosta. En concret, a Getxo, on s'han detingut quatre persones, i a Berango, on se n'han detingut dues més. Tots els detinguts estan ara a la comissaria de la Policia Nacional d'Indautxu, a Bilbao.

Els arrestats són Ander Mimenza, Lender Labajo, Josu Rodríguez, Txomin Guezuraga, Mikel de Gregorio i Joseba Elgorriaga. La policia els considera autors de la majoria d'actes de violència de carrer que s'han registrat l'últim any, sobretot a Biscaia. Entre ells, els nombrosos incendis provocats contra jutjats i caixers automàtics.

A banda de les detencions, els agents han fet sis escorcolls a les dues localitats biscaïnes. Ara analitzen el material decomissat.

Els agents també investiguen una possible vinculació amb la banda armada d'ETA, ja que el nom d'algun dels detinguts figurava en els papers decomissats a Ibon Fernández Iradi, "Susper", que va ser detingut a la localitat francesa de Tarbes.

L'operació policial, que ha portat a terme la Brigada Provincial d'Informació a Bilbao, continua oberta i no es descarten més detencions. 

Paral·lelament, hi ha hagut una altra acció de kale borroka quan uns desconeguts han fet esclatar un artefacte casolà a la porta de la casa que el delegat del govern a Navarra, Vicente Ripa, té a la localitat de Miranda de Arga. El mateix delegat ha apagat amb una mànega el foc que ha originat l'explosió.

Anar al contingut