El cardenal Pell és la màxima autoritat de l'Església catòlica que ha trepitjat mai una presó (Reuters)
El cardenal Pell és la màxima autoritat de l'Església catòlica que ha trepitjat mai una presó (Reuters)

Sis anys de presó per al cardenal Pell, home de confiança del papa, per pederàstia

És la màxima autoritat de l'Església catòlica condemnada a penes de presó

RedaccióActualitzat

El cardenal australià George Pell, exresponsable de finances del Vaticà i home de confiança del papa Francesc, s'ha convertit en la màxima autoritat de l'Església catòlica empresonada per pederàstia. L'han condemnat a sis anys de presó. Pell, de 77 anys, que fins no fa gaire era el número 3 del Vaticà, el van declarar al desembre culpable per haver abusat de dos menors ara fa 20 anys, quan era arquebisbe de Melbourne.

La sentència, l'ha llegida aquesta matinada el jutge encarregat del cas, Peter Kidd, que s'ha mostrat sorprès per l'"arrogància" del qui va ser tresorer del Vaticà. "El període de presó que li imposaré implica la possibilitat que no visqui perquè sigui posat en llibertat", ha dit el jutge, que ha concretat que la condemna pren com a base el delicte més greu, la penetració oral de "J", el denunciant.
 

El jutge Peter Kidd llegint la sentència (Reuters)

El magistrat ha justificat la pena de 6 anys pels "crims odiosos" que ha comès el religiós australià, dels quals "no n'ha mostrat remordiment". També ha tingut en compte, però, l'edat avançada que té, la seva salut feble i que abans havia tingut una bona conducta.

En tot cas, el cardenal, que manté que és innocent, no podrà demanar la llibertat condicional fins que passin 3 anys i 8 mesos empresonat. Pell s'exposava a una pena que hauria pogut arribar als 50 anys de presó. La defensa ja va presentar un recurs contra el veredicte de culpabilitat, que la justícia estudiarà el mes de juny.

El cardenal va actuar de manera "conscient" i "premeditada"

El jutge afirma en la sentència que el cardenal Pell va actuar de manera conscient en l'agressió: "Els actes van ser sexualment gràfics; les víctimes estaven visiblement i audiblement angoixades durant l'ofensa". Fins i tot, diu Peter Kidd, l'arquebisbe no va reaccionar quan un dels nens li va demanar que els deixés marxar.

Segons la sentència, Pell també era conscient quan va agredir sexualment "J", unes setmanes després, en els passadissos de la catedral, i que això va tenir una "càrrega premeditada" i d'"agressió física i verí."

Un cop llegida la sentència, el jutge ha remarcat que la seva decisió "no ha estat senzilla", i ha demanat al cardenal que firmés el registre d'agressors sexuals, on hi serà "per tota la vida"

El cardenal el va denunciar el 2014 una de les dues víctimes del judici, poc després que l'altre morís per la seva addicció a l'heroïna. Ha declarat que no se sent reconfortat per la condemna mentre que el pare de l'altre víctima s'ha mostrat decebut.

ARXIVAT A:
ReligióPederàstia
Anar al contingut