Un avió rus participant en una missió de combat a Síria
Un avió rus participant en una missió de combat a Síria
Damasc

Síria acusa Turquia d'"agressió flagrant" a la seva sobirania per l'atac a un avió rus

Damasc manté que Turquia ha abatut un avió rus que tornava d'una missió contra Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

El govern sirià ha reaccionat amb contundència a l'atac de l'exèrcit turc contra un avió rus a la frontera del país. Damasc ha qualificat els fets d'"agressió flagrant a la sobirania de Síria".

La reacció s'afegeix a la del president rus, Valdímir Putin, que ha parlat d'una "ganivetada per l'esquena que sembla feta pels còmplices del terrorisme" i ha advertit que l'acció perjudica greument les relacions entre Rússia i Turquia.

Una font militar siriana ha afirmat que Turquia "ha abatut un avió rus amic sobre sòl sirià, quan tornava d'una missió de combat contra l'organització terrorista DAESH", és a dir, Estat Islàmic.

Turquia ha al·legat en un escrit al Consell de Seguretat de l'ONU que el caçabombarder havia violat el seu espai aeri, però Moscou ho ha negat.

L'OTAN ha convocat una reunió d'urgència arran dels fets.

El Regne Unit i Alemanya criden al diàleg

El primer ministre britànic, David Cameron, ha instat Rússia i Turquia a parlar dels fets per evitar que es repeteixin, i també per evitar una escalada de tensió diplomàtica. Downing Street ha informat que Cameron ha telefonat al primer ministre turc, Ahmet Davutoglu, per parlar-ne.

Des de Berlín, el cap de la diplomàcia alemanya, Frank‑Walter Steinmeier, també han fet una crida a la "prudència" i al "sentit comú" per impedir que es deteriori la situació.

Anar al contingut