Barcelona

S'investiguen irregularitats en una fundació d'atenció als discapacitats presidida per Fèlix Millet

El Consorci d'Educació de Barcelona ha obert una investigació després que un grup de pares hagi revelat possibles irregularitats en la fundació ESMEN d'atenció i educació a persones amb discapacitat, presidida també per Félix Millet. Segons han revelat alguns pares i mares d'alumnes en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", van detectar irregularitats quan el vicepresident d'aquesta fundació i veí de Millet a l'Ametlla del Vallès, Josep Maria Camps, els va comunicar que tancaven l'escola per falta de recursos.

Actualitzat
"El matí de Catalunya Ràdio" ha revelat que s'investiguen irregularitats en una nova fundació presidida, encara avui, per Fèlix Millet, i en el patronat de la qual figuren quatre altres imputats en el cas Palau: les dones de Millet i Montull, l'exdirectora general Rosa Garicano i l'exsecretari Raimón Bergós.

Es tracta de la Fundació privada ESMEN, d'atenció i educació a persones amb discapacitat, que ha decidit tancar la seva escola, concertada i que rep diners públics, al·legant falta de recursos.

Els pares afectats s'han mobilitzat davant l'administració per denunciar que el tancament era precipitat i injustificat, i això ha portat el Consorci d'Educació de Barcelona a obrir una investigació perquè veuen "indicis d'incompliment del conveni educatiu".

Les queixes dels pares afectats se centren en la gestió del vicepresident d'aquesta fundació Josep Maria Camps, veí de Millet a l'Atmetlla del Vallès i home fort d'aquesta entitat. Va ser ell, segons els pares, qui va comunicar la decisió irreversible de tancar l'escola. Segons ha explicat un dels pares a "El matí de Catalunya Ràdio", no es van posar sobre la taula solucions alternatives per no tancar l'escola.

Un altre pare ha afegit que es van malfiar de Camps quan els va anunciar que hi havia un forat de 80.000 euros. Li van proposar buscar patrons que poguessin aportar diners, però finalment no ho van fer perquè creien que hi havia més "gana de diners que no voluntat de reflotar" el centre educatiu.

Els pares van voler entrevistar-se, sense èxit, amb els patrons encapçalats per Millet, i a més han revelat que trobaven partides molt altes d'assessoria externa que els fan sospitar. Precisament, fonts coneixedores de la comptabilitat de la Fundació ESMEN asseguren que una empresa privada de consultoria de la dona del vicepresident Camps facturava fins a 12.000 euros trimestrals a la Fundació en concepte d'assessoria. L'empresa es diu Matraz Consulting.


VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut