Madrid

Sindicats i govern espanyol tanquen sense acord la reunió i continuaran negociant "en els pròxims dies"

Sindicats i govern espanyol han acabat sense acord i per quart dia consecutiu la reunió en què tenien com a l'objectiu superar el principal escull que els separa per acordar la reforma del sistema de pensions: la voluntat del govern d'endarrerir la jubilació dels 65 anys actuals als 67. La trobada ha durat gairebé dues hores. Per part de l'executiu, a més del ministre de Treball, Valeriano Gómez, s'hi han sumat els vicepresidents Rubalcaba i Salgado, però tampoc així no han convençut els líders de CCOO i UGT, Toxo i Méndez, de la necessitat d'elevar de forma obligatòria els 67 anys l'edat legal de jubilació. Continuaran negociant, però no han concretat quan.

Actualitzat
Per quart dia consecutiu, la trobada entre el govern espanyol i els principals sindicats, CCOO i la UGT, ha acabat amb un únic punt d'acord: que continuaran negociant "en els pròxims dies".

Abans de la reunió, tot i això, la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, assegurava que no veia "impossible" que els sindicats acabin acceptant, finalment, l'ampliació de l'edat de jubilació legal als 67 anys, i assegurava que negociaran "demà, demà passat i cada dia que faci falta" fins al 28 de gener, data límit per aprovar l'avantprojecte de llei de la reforma. En declaracions a la cadena SER, Salgado reconeixia que es tracta d'un tema "complicat". "Però si ho fem ara podem fer aquesta reforma de manera gradual", ha afegit la vicepresidenta, que ha insistit que "la millor manera de garantir les pensions del futur és augmentar l'edat de jubilació de manera gradual.

Aquest diumenge, i per tercer dia consecutiu, el ministre de Treball, Valeriano Gómez, i els representants dels sindicats CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, també van tancar la seva trobada sense un desenllaç feliç per a la negociació. La marató de negociacions va començar divendres passat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut