Barcelona

Sindicats i associacions de consumidors aplaudeixen la sentència que obliga la banca a tornar els diners de les clàusules terra

La patronal espanyola s'ha limitat a recordar que les sentències judicials s'han de complir

RedaccióActualitzat

Els sindicats aplaudeixen la sentència europea que obliga la banca a tornar els diners de les clàusules terra des del dia que es va firmar el contracte hipotecari i diuen que la banca en pot assumir, perfectament, els costos. Així ho ha dit Ignacio Fernández Toxo, secretari general de Comissions Obreres:

"Ve a restaurar la justícia, l'acceptació, crec sincerament, és perfectament assumible per les entitats financeres del nostre país i això no pot convertir-se en una coartada per seguir incidint en una reducció del treball."

Per la seva banda, la patronal espanyola s'ha limitat a recordar que les sentències judicials van a missa, com ha recordat el president de la CEOE, Joan Rosell:

"Complir la llei, no hi ha més. Quan hi ha sentències i són les que són el que s'ha de fer és complir-les. Les sentències són les sentències. Per tant, si s'han de complir, s'han de complir i anem a veure com i de quina manera."

Satisfacció també de les associacions de consumidors. El delegat d'ADICAE a Catalunya, Alex Daudèn, ha explicat en una entrevista a Catalunya Informació que aniran a totes perquè la sentència es compleixi.

"Ens hem d'organitzar per fer pressió ciutadana per acabar d'una vegada per totes amb aquests abusos."

ADICAE calcula que a Catalunya encara queden unes 400.000 famílies afectades per les clàusules terra, dos milions al conjunt de l'estat.

Per l'associació de consumidors FACUA en ACCIÓ, la sentència fa justícia.

Anar al contingut