Sindicat de la Policia Nacional: "Ens juguem la vida a Catalunya per 10 euros l'hora"

RedaccióActualitzat

El Sindicat Unificat de Policia (SUP), un dels principals sindicats de la Policia Nacional, ha denunciat el "tracte injust" als agents desplegats a Catalunya en el marc de l'Operació Ícar.

En un comunicat, lamenta que els efectius policials s'estiguin "jugant la vida" per 10,66 euros l'hora. La xifra l'ha calculat el mateix sindicat, que critica que encara no els han fet arribar un document oficial amb les compensacions als agents desplegats de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP), els antiavalots.

La xifra surt d'un correu de la Direcció de la Unitat d'Intervenció Policial (JUIP) als agents, segons el sindicat. A més, denuncien que només es compten com a feina les primeres set hores i mitja d'actuació i la resta es compensen al preu de 10 euros, sense tenir-les en compte pel còmput de dies de compensació. El sindicat posa fins i tot dos exemples d'aquesta situació, en què denuncia que els agents que han tornat a Catalunya s'han hagut de reincorporar a les seves tasques sense poder descansar.

En la nota, el SUP parla d'agents que han posat "la seva integritat física i la seva vida en joc als carrers de Barcelona i la resta de Catalunya":

 

El sindicat també ha reclamat la concessió de les medalles blanques al mèrit policial per a tots els agents de la Policia Nacional desplegats a Catalunya, vermella per als ferits i plata per als ferits greus. Les dues últimes comporten una pensió d'entre un 10 i un 15% del sou.

Aquesta no és la primera queixa dels efectius desplaçats a Catalunya. Abans de fer-se pública la sentència, la principal associació de la Guàrdia Civil va qualificar de "ridícula" la dieta de 28 euros per als àpats de tot un dia.

 

Sindicat amb més afiliats

El SUP és el sindicat amb més afiliats de la Policia Nacional. Fins al 2019 era també el majoritari en el Consell del cos, quan va perdre a les eleccions per l'entrada amb força de Jusapol, el sindicat que demana l'equiparació amb els Mossos d'Esquadra.

ARXIVAT A:
Procés catalàPolicia Nacional
Anar al contingut