Barcelona

S'incrementa la vigilància al metro de Barcelona pel risc d'amenaça jihadista, segons el conseller d'Interior en funcions

El conseller d'Interior en funcions, Jordi Janés, ha assenyalat que "no es pot abaixar la guàrdia" en cap moment

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior en funcions, Jordi Jané, ha detallat que s'ha incrementat des d'aquest canvi d'any, del 2015 al 2016, la vigilància al metro de Barcelona pel risc d'atemptats jihadistes.

Segons ha explicat el mateix conseller, la nit de Cap d'Any i la festa han acabat, però "no ha acabat l'alerta", que es manté en 4 sobre 5 i, a més, "reforçada":

"Tenim una sèrie de punts d'interès policial activats com el metro de Barcelona, on notaran la presència d'unitats especials dels Mossos."

Jané ha detallat que els agents també vigilen les andanes de les estacions i que porten "armes llargues". "Un fet que no és usual perquè, ho repetim, la màxima alerta existeix i hem d'estar activats", ha assegurat.

Jané ha posat d'exemple l'augment de 80 agents que s'han desplegat l'1 de gener del 2016, en comparació amb el mateix dia de l'any passat, al metro de Barcelona.

Un increment de vigilància en punts concrets que, segons el conseller, s'ha de mantenir durant els pròxims dies:

"Notaran, per exemple, la presència d'efectius de l'Àrea de Brigada Mòbil o de les Àrees Regionals de Recursos Operatius a les andanes de les estacions, amb armes llargues."

Segons el conseller, cal estar activats sempre davant del risc d'un atemptat jihadista ja que Barcelona és una capital important.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut