Simulacre de risc químic a la refineria de Repsol.
Simulacre d'emergència a la refineria de Repsol. (Foto: ACN)
Barcelona

Simulacre de risc químic a 37 municipis de Catalunya

Les sirenes d'alerta per risc químic han sonat a 37 municipis de Catalunya amb l'objectiu de supervisar el funcionament del sistema i la reacció de la població. Més de 3.700 alumnes i 300 professors de 26 escoles del Baix Llobregat i Tarragona han participat en aquest simulacre.

RedaccióActualitzat

Ja s'ha acabat l'excercici de simulacre de risc químic que ha començat a les 10 del matí activant les sirenes d'avís a 37 municipis catalans. L'exercici ha posat a prova el funcionament de 84 sirenes que alerten de risc químic.Les sirenes del simulacre d'alerta química han sonat amb una cadència d'un minut d'alarma i cinc segons de pausa, perceptibles en una àrea aproximada de 137 quilòmetres quadrats.

Els municipis que han participat en el simulacre són: Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans, Montornès del Vallès, Sant Celoni, Gualba, Riells i Viabrea, Granollers, Canovelles, Flix, Tortosa, Castellbisbal, Castellgalí, Sant Andreu de la Barca, Martorell, Constantí, Perafort, la Pobla de Mafumet, el Morell, el Catllar, Vilallonga del Camp, els Garidells, els Pallaresos, Tarragona, la Canonja, Vila-seca, Salou i Barcelona.

L'exercici ha transcorregut sense incidents, i totes les sirenes s'han activat correctament. El telèfon d'emergències ha rebut més de tres-centes  trucades de ciutadans que s'han interessat per aquesta prova de sirenes.

La xarxa de sirenes de Protecció Civil de la Generalitat és el sistema d'avís a la població de gran abast que preveu el Plaseqcat per a les poblacions que, hipotèticament, poden quedar afectades per un accident químic de caràcter greu. Aquest tipus d'exercici serveix per familiaritzar la ciutadania amb el so d'avís d'accident químic i minimitzar el temps de resposta, com explica el subdirector general de Protecció Civil, Sergio Delgado.

Paral·lelament, la prova de les sirenes també ha servit perquè més de 3.700 alumnes i 300 professors de 26 escoles del Baix Llobregat i de les comarques de Tarragona fessin un exercici de confinament.

 

 

 

Anar al contingut