Simpatitzants chavistes agredeixen Guaidó a la seva arribada a l'aeroport de Caracas
Guaidó, descamisat, fora de la terminal de l'aeroport

Simpatitzants chavistes agredeixen Guaidó en la seva tornada a Caracas

A l'autoproclamat president interí de Veneçuela li han retingut la documentació després que l'han increpat i li han llançat objectes

RedaccióActualitzat

Arribada accidentada de Juan Guaidó a l'aeroport de Caracas. El líder opositor tornava a Veneçuela després de la seva gira per Europa i Amèrica del Nord que ha durat 23 dies. Un centenar de simpatitzants chavistes s'havien concentrat a l'aeroport i quan ha arribat Guaidó l'han increpat i l'han sacsejat.

A l'autoproclamat president interí de Veneçuela li han retingut la documentació al control de migracions i quan ha sortit ha hagut de ser evacuat enmig de crits i empentes. Finalment, però, ha pogut marxar amb el seu cotxe.

Alguns mitjans expliquen, fins i tot, que ha rebut cops de puny i li han llançat objectes, cosa que a les imatges no s'acaba de veure.

 

 

Simpatitzants chavistes agredeixen Guaidó a la seva arribada a l'aeroport de Caracas
Guaidó ha estat empentat i increpat en la seva arribada a Caracas (Reuters/Manaure Quintero)

 

Juan Guaidó acabava de fer un viatge a l'estranger per intentar trobar suports internacionals i perquè la seva figura i el seu càrrec fossin reconeguts internacionalment. A la Casa Blanca el va rebre Donald Trump. I al Congrés i al Senat nord-americans va rebre grans ovacions.


Crida de Guaidó per reprendre les protestes contra Maduro

Poc després d'aquests aldarulls, Guaidó ha fet una crida perquè continuïn les mobilitzacions contra el govern de Maduro.

"Els mecanismes de pressió augmentaran (···) Cal reprendre les protestes. Ens hem de fer sentir a tots els espais. Aquest és el factor determinant per aconseguir la victòria"

"He constatat el reconeixement d'una lluita d'anys, les accions per superar aquesta tragèdia. El món ens reconeix"

 

Simpatitzants chavistes agredeixen Guaidó a la seva arribada a l'aeroport de Caracas
El líder opositor intenta marxar de l'aeroport, d'on finalment ha pogut sortir amb cotxe (Reuters)
Simpatitzants chavistes agredeixen Guaidó a la seva arribada a l'aeroport de Caracas
Simpatitzants chavistes donen cops al vehicle on va Guaidó i li llancen objectes (Reuters/Manaure Quintero)

 

Juan Guaidó arribava a Caracas procedent de Lisboa. Segons algunes fonts periodístiques, alguns dels concentrats li han donat cops de puny. També diuen que la seva dona, Fabiana Rosales, ha estat agredida, així com diversos opositors que han anat a rebre'l. Alguns periodistes han rebut cops malgrat la presència policial.

El líder opositor recriminava després les agressions de "grups irregulars" i "amb la mirada còmplice d'organismes de l'Estat". I ha desafiat Maduro:

"És una dictadura covarda perquè no accepten el seu destí. Covard, Nicolás, que no t'enfrontes a mi, que et vam derrotar fa temps, sinó al poble que et vol treure d'una vegada d'allà"


Després d'aquests incidents, l'equip polític de Juan Guaidó ha denunciat la desaparició d'un oncle del líder opositor que acompanyava el polític quan ha arribat a Veneçuela. A través d'un tuit, el Centre Nacional de Comunicació de Guaidó es feia ressò d'aquesta desaparició i que havia estat interceptat per les autoritats duaneres.

 

 

 

Maduro evita polemitzar

Simpatitzants chavistes agredeixen Guaidó a la seva arribada a l'aeroport de Caracas
Maduro sobre Guaidó: "No perdem el temps en estupideses, en traïdors a la pàtria" (Reuters/Manaure Quintero)


Mentrestant, Nicolás Maduro assistia a un acte amb transportistes i no s'ha volgut referir al retorn accidentat de Guaidó.

"No perdem el temps, no ens deixem distreure per estupideses, per 'bobolongos', per traïdors a la pàtria. Concentrem el nostre esforç a defensar Veneçuela, a defensar la nostra pàtria i a construir-la cap al futur"

 

ARXIVAT A:
Juan GuaidóVeneçuela
Anar al contingut