Itàlia

Silvio Berlusconi rep un cop de puny a la cara durant un míting a Milà

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha rebut un cop de puny a la cara en un míting organitzat pel seu partit, Poble de la Llibertat, que se celebrava al centre de Milà. Amb la cara plena de sang, el primer ministre ha hagut de ser evacuat en cotxe després de l'agressió fins a l'hospital San Raffaele, on romandrà durant 48 hores. Segons el diagnòstic dels metges, Berlusconi presentava una pèrdua abundant de sang, una lesió interna i externa al llavi superior i danys a les dents, a més d'una fractura al nas, tot i que no haurà de ser operat. La policia ha detingut un home de 42 anys sense antecedents que, segons l'agència italiana Ansa, és un pertorbat mental.

Actualitzat
Durant el míting s'havien viscut moments tensos, quan el primer ministre italià ha estat interromput per alguns ciutadans que l'han insultat amb crits com "pallasso" i li han demanat la dimissió. El primer ministre italià s'ha mostrat indignat davant d'aquesta reacció i ha dit que aquest comportament era una "vergonya".

Un cop acabat el míting, Berlusconi s'ha dirigit als seus seguidors per saludar i firmar autògrafs. Ha estat en aquest moment quan una persona ha colpejat Berlusconi a la cara. El cop ha fet caure a terra el primer ministre italià, que ha estat ràpidament assistit pels seus escortes i traslladat al cotxe. Altres informacions també apunten que l'agressor hauria pogut utilitzar una miniatura de metall del Duomo, la catedral de Milà, tot i que aquesta hipòtesi encara no està confirmada.

L'agressor, que està detingut, ha estat identificat com Massimo Tartaglia, de 42 anys i sense antecedents penals. Alguns mitjans especulen que es tracta d'un malalt mental que hauria passat 10 anys internat.

Les càmeres de televisió han capturat les imatges de Silvio Berlusconi, visiblement sagnant, amb ferides a la boca i la galta. El mandatari ha estat ingressat en un hospital de la ciutat i haurà de passar 24 hores en observació. Després de ser atès a Urgències, se l'ha pogut veure quan sortia per ser ingressat en una habitació de l'hospital amb una bossa de gel a la boca. Berlusconi ha dit que es troba bé. Segons un primer diagnòstic, té alguna dent trencada i traus a la cara, però en cap moment ha perdut la consciència.

Immediatament després de l'agressió, els principals líders polítics italians han condemnat els fets, i el president de la República, Giorgio Napolitano, ha expressat a través d'un comunicat la seva "ferma condemna al greu i impulsiu gest d'agressió" contra el primer ministre.
Anar al contingut