Monistrol de Calders

Sílvia Sánchez, de CDC, substitueix l'alcalde de la CUP a Monistrol de Calders després d'una moció de censura

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Monistrol de Calders ha aprovat la moció de censura contra l'alcalde de la CUP, Ramon Vancells.

La moció, presentada per Convergència Democràtica i l'MDI, una formació associada a Esquerra, ha fet que la convergent Sílvia Sánchez sigui la nova alcaldessa.

La CUP governava en minoria en aquest poble del Moianès amb tres regidors, mentre que Convergència i l'MDI en tenen dos cadascun.

L'encara alcalde de Monistrol de Calders, Ramon Vancells, acusa l'oposició de no haver explicat les causes reals de la moció, que atribueix a la tibantor entre Junts pel Sí i la CUP a escala nacional. Ho ha explicat a "El suplement" de Catalunya Ràdio:

"L'únic que es busca és el poder pel poder, la poltrona per la poltrona, perquè no ens han presentat causes prou clares per presentar-la."

Per la seva part, la nova alcaldessa, Sílvia Sánchez, ha negat haver rebut cap pressió.

"Ja m'agradaria a mi tenir tant poder per pensar que a nivell nacional la meva decisió política pogués marcar una cosa com aquesta."

El ple extraordinari l'han seguit partidaris i contraris a la moció de censura. La CUP ha convocat una concentració de protesta davant l'Ajuntament per denunciar la moció de censura.

Els partidaris de la CUP s'han girat d'esquena a l'escenari on es feia el ple quan hi ha hagut la votació amb clavells a la mà i samarretes amb el lema 'No ens representeu'.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut