Mohamed bin Salman hauria ordenat l'assassinat de Jamal Khashoggi (Reuters)
Mohamed bin Salman hauria ordenat l'assassinat de Jamal Khashoggi (arxiu Reuters)
Istanbul

"Silenciar Khashoggi", la conversa que implicaria el príncep saudita en l'assassinat

La CIA té una conversa entre Mohamed bin Salman i el seu germà Khalid que en demostraria la implicació en el crim

RedaccióActualitzat

La CIA té una gravació telefònica que implicaria directament el príncep hereu saudita, Mohamed bin Salman, en l'assassinat del periodista Jamal Khashoggi. Ho assegura el diari turc "Hürriyet".

L'enregistrament, segons el rotatiu, és d'una conversa entre el príncep i el seu germà petit, Khalid, en què Bin Salman ordena "silenciar Khashoggi com més aviat millor".

El diari manté que la directora de la CIA, Gina Haspel, va revelar l'existència de la gravació a les autoritats turques, durant una visita a Ankara.

Notícia relacionada: El diàleg dels assassins de Khashoggi abans de matar-lo

"The Washington Post" ha publicat, a més, que la intel·ligència nord-americana també té constància d'una trucada de Khalid Bin Salman, que és ambaixador a Washington, a Khashoggi.

El fill del monarca hauria assegurat al periodista que podia anar sense risc al consolat saudita a Istanbul per recollir els papers per casar-se. Khalid bin Salman va desmentir la informació.

Pregària per Khashoggi en una mesquita d'Istanbul (Reuters)

La CIA ja va atribuir a Mohamed bin Salman l'ordre d'assassinar el reporter, que vivia exiliat als Estats Units. I el president nord-americà, Donald Trump, va restar importància a la possible implicació del príncep hereu.

Jamal Khashoggi va ser assassinat i esquarterat a mans d'agents saudites al consolat, on va anar el 2 d'octubre. El seu cos no ha aparegut i s'especula que el van dissoldre en àcid.

Dinamarca suspèn la venda d'armes a l'Aràbia Saudita

El govern danès ha anunciat aquest dijous la suspensió de les exportacions d'armes a l'Aràbia Saudita. El motiu és l'assassinat de Khashoggi i també la participació saudita a la guerra del Iemen, on han mort de fam 85.000 nens menors de 5 anys.

Alemanya va anunciar fa uns dies la paralització de les vendes d'armes a Riad, en resposta a l'assassinat.

ARXIVAT A:
Jamal KhashoggiAràbia SauditaEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut