Estació de metro de Plaça Catalunya

Silenci al metro, autobusos i trens per reduir el risc de contagi de Covid

Des d'aquesta setmana hi haurà senyals als Ferrocarrils de la Generalitat per demanar als usuaris que no parlin, seguint les recomanacions de l'ATM

Sílvia MateuActualitzat

Fa temps que els científics alerten del risc de transmissió del coronavirus pels aerosols, les gotetes minúscules que surten de la boca quan es parla, sobretot en veu alta.

Davant d'això, el govern recomanarà no parlar al transport públic per reduir les possibilitats de contagi de la Covid i, a partir de dimarts, aquesta petició serà ben visible als Ferrocarrils de la Generalitat. Hi haurà senyals informatius perquè els usuaris viatgin en silenci, però no es pot obligar els passatgers a complir-ho.

 

És una recomanació que comparteix Renfe i que també es promou a metro i autobusos, a través de l'Autoritat del Transport Metropolità.

 

 

En un principi, Ferrocarrils de la Generalitat es plantejava delimitar a un únic vagó per tren la petició de viatjar en silenci, com es fa amb el TGV, però finalment ha decidit ampliar-ho a tot el comboi.

 

A més insisteix que el transport públic és segur i que es prenen totes les mesures per evitar que sigui un focus de contagi.

 

 

 

En tot cas, des de FGC recorden que sempre cal dur mascareta i, dins de les mesures de prevenció, alerten que menjar o parlar amb el mòbil al transport públic pot ser perillós.
ARXIVAT A:
MobilitatTransport públicCoronavirus
Anar al contingut