Un immigrant amb mascareta camina amb unes bosses davant de la policia
Musumeci ha firmat una ordenança que imposa la prohibició de "l'entrada, el trànsit o l'estacionament per a tots immigrants que arribin a les costes sicilianes" (Reuters)

Sicília ordena la sortida immediata de l'illa dels immigrants en situació irregular

El governador firma una ordenança que imposa la prohibició de "l'entrada, el trànsit o l'estacionament per a tots immigrants que arribin a les costes sicilianes"

L'illa de Sicília ha ordenat la sortida immediata de tots els immigrants en situació irregular allotjats als centres de recepció i el seu trasllat a altres punts d'Itàlia a partir de la mitjanit d'aquest dilluns. El governador d'aquesta regió del sud del país, Nello Musumeci, també ha prohibit nous desembarcaments en qualsevol mena d'embarcació, incloses les de les ONGs.

"Tots els migrants presents en els punts d'acollida i en tots els centres de recepció de Sicília hauran de ser traslladats sense retards en estructures de fora de l'illa."

Musumeci ha firmat una ordenança, de 33 pàgines, que imposa la prohibició de "l'entrada, el trànsit o l'estacionament per a tots immigrants que arribin a les costes sicilianes". Les autoritats sicilianes han notificat l'ordre a totes les prefectures de Sicília així com al govern central.

 

En un escrit publicat a les xarxes socials el governador al·lega que actualment no és possible garantir una estada a l'illa als immigrants complint amb les mesures sanitàries per evitar que s'encomani el coronavirus. Musumeci afegeix que Sicília no pot ser envaïda mentre Europa mira cap a una altra banda.

"El constant desembarcament de població migrant, a través d'embarcacions no autoritzades, incideix de manera significativa i alarmant el risc concret de difusió del contagi, amb un perjudici evident per l'ordre i la seguretat públiques i, per tant, la tutela de la salut".

 

Buongiorno! L'ordinanza è stata pubblicata questa notte. Oggi verrà notificata a tutte le prefetture dell'Isola e al...

Publicado por Nello Musumeci en Domingo, 23 de agosto de 2020

 

Interior diu que no és competència seva

Tanmateix, el Ministeri de l'Interior ja ha respost que no és una competència de les regions i que cap ordenança pot decidir sobre immigració. Ara bé, ha reconegut que Sicília suporta una gran pressió migratòria amb desembarcaments massius per la qual cosa el govern, justifica, intenta trobar solucions.

 

 

Vàlida fina al 10 de setembre

L'ordenança, segons Musumeci, busca "protegir i garantir la salut i la seguretat de l'illa" i diu que posa a disposició de les autoritats nacionals el personal necessari per fer els controls sanitaris que permetin fer el trasllat amb seguretat.

L'ordre és vàlida fins al proper 10 de setembre i preveu sancions si s'incompleix.

 

Salvini defensa la decisió

El líder de la ultradretana Lliga, Matteo Salvini, ha defensat Musumeci i ha afegit que "és un home lliure que no vol un sol immigrant clandestí a Sicília".

 

 

Les ONGs han denunciat l'ordenança

Amnistia Sicilia assegura que l'ordenança no es pot aplicar, però diuen que Musumeci l'ha publicat per assenyalar l'enemic.

ARXIVAT A:
MigracionsItàlia
Anar al contingut