Passatger amb una maleta (Aina Martí/ACN)

Si perds la maleta, quant t'haurien d'indemnitzar? Un jutge ho decidirà si no hi ha acord

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea conclou que, si hi ha una disputa entre un passatger i una companyia per la compensació econòmica, serà un jutge qui determinarà la indemnització

No totes les pèrdues d'equipatge als aeroports s'han d'indemnitzar igual. I encara menys amb la indemnització màxima, que, segons la normativa internacional, és de 1.400 euros.

Segons el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, si hi ha una disputa entre un passatger i una companyia per la compensació econòmica, serà un jutge qui determinarà l'import corresponent després d'analitzar el cas.

Així ha respost l'alt tribunal a la demanda d'un passatger que reclamava a la companyia la compensació més alta sense acreditar el valor de les seves pertinences i haver rebut 250 euros per la pèrdua d'una maleta.

Els passatgers han d'aportar proves documentals que aclareixin el contingut de la maleta, incloent qualsevol resguard de les compres que hagin fet durant el viatge en cas que la pèrdua hagi estat en el vol de tornada.

Si el viatger no pot aportar proves del valor de l'equipatge o els costos de la seva pèrdua, el TJUE demana als tribunals estatals que tinguin en compte el seu pes i les circumstàncies de la pèrdua, com per exemple que es produís a l'anada del viatge.

 

 

       

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut