Jerusalem

Shimon Peres encarrega a Benjamin Netanyahu que formi govern a Israel

El president israelià, Shimon Peres, ha decidit encarregar al líder del partit conservador Likud, Benjamin Netanyahu, que formi govern, després de les eleccions del 10 de febrer. Netanyahu ha estès la ma als centristes de la guanyadora Tzipi Livni i als laboristes d'Ehud Barak, que ja han dit que, de moment, s'estimen més ser a l'oposició. El líder del Likud és el polític més ben situat per aconseguir la majoria parlamentària, gràcies al suport que ja li han donat els partits ultranacionalistes i ultraortodoxos. Ell, però, s'estimaria més fer un govern d'unitat nacional per ser més ben vist des de Washington.

Actualitzat
Livni va manifestar durant la seva reunió amb Peres que "una àmplia coalició no té pes si no té una direcció". I va afegir: "No la podem fer servir de tapadora per a aquesta manca de direcció." En canvi, el dirigent del Likud ha afirmat que sí que està disposat a impulsar una negociació per formar un govern d'unitat nacional. Netanyahu ha dit que "entén la necessitat d'unitat" i que pensa convocar de nou el Kadima a la negociació.

La veritat és que formar govern es preveu una tasca complicada després que els comicis del 10 de febrer donessin uns resultats que atorgaven 28 escons al centrista Kadima, només un més que al conservador Likud. No obstant això, sembla que aquest partit tindria més suports per l'enfortiment del bloc de dretes.
Anar al contingut