Bagdad

Shell i CNPC s'adjudiquen contractes d'explotació del petroli iraquià

Un total de 45 empreses petroleres participen en la subhasta per a l'explotació, durant vint anys, de quinze camps de petroli a l'Iraq. És l'oferta d'explotació més important que s'ha fet en aquest país en les últimes dècades. Fins ara s'han adjudicat dos contractes, que han obtingut els consorcis liderats per Shell i per la Companyia Nacional de Petrolis de la Xina. Les explotacions subhastades representen una tercera part de les reserves de petroli iraquianes. Per l'Iraq aquests ingressos del petroli són imprescindibles per reconstruir el país. De fet, representen el 90% del seu pressupost.

Actualitzat
La multinacional Royal Dutch Shell i la malaia Petronas han guanyat la llicència per explotar el camp de Maynun, a la província meridional de Misan, considerat el més gran del Pròxim Orient, amb unes reserves que es calculen en 12.600 milions de barrils. Aquestes companyies han fet una oferta de 1,39 dòlars per barril i un objectiu de producció de 1,8 milions de barrils al dia, en comparació amb els 46.000 actuals.

Un altre consorci, liderat per la xinesa CNPC, ha aconseguit el permís per desenvolupar el jaciment d'Halfaya, també al sud de l'Iraq. CNPC té una participació d'un 50% en el consorci, mentre que la francesa Total TOTF i Petronas en tenen un 25%. L'oferta del grup és de 1,40 dòlars per barril i té uns objectius de producció de 535.000 barrils al dia davant els 3.000 actuals.
Anar al contingut