L'actriu Sharon Stone, a l'arribada en una gala (Europa Press/Zuma Press Wire/Mickael Chavet)
L'actriu Sharon Stone, a l'arribada en una gala (Europa Press/Zuma Press Wire/Mickael Chavet)
Los Angeles

Sharon Stone denuncia discriminació després d'un ictus: "M'han apartat durant 20 anys"

Durant una gala per reivindicar la inclusió a Hollywood, l'actriu ha reivindicat que ella també té "un problema de diversitat" i ha comentat com li ha passat factura la malaltia

RedaccióActualitzat

Sharon Stone ha narrat en primera persona la discriminació amb què s'ha trobat després de l'ictus i l'hemorràgia cerebral que va tenir el 2011 i que gairebé li van costar la vida. "He estat 20 anys fora" de la indústria, ha afirmat durant un acte a favor de la diversitat, la inclusió i l'equitat a Hollywood. "Jo també soc una persona amb problemes de diversitat", ha manifestat.

L'actriu s'ha encarregat de l'obertura de la gala Raising Our Voices --que es podria traduir com "Fem sentir la nostra veu"--, que ha organitzat la revista The Hollywood Reporter. I ho ha fet amb un discurs reivindicatiu sobre com s'ha hagut de sobreposar a les seqüeles de la malaltia i com, al llarg de la carrera, s'ha topat amb problemes per voler defensar els seus drets.

Stone ha explicat que tenia un 1% de possibilitats de recuperar-se de l'ictus i que, malgrat l'esforç que ha fet per recuperar-se, aquest infart cerebral li ha penalitzat la trajectòria:

"Vaig tenir una hemorràgia cerebral durant 9 dies. He trigat 7 anys a recuperar-me i, des d'aleshores, no he tingut feina. Quan va passar, no ho volia dir a ningú. Perquè ja sabeu que, si et passa alguna cosa, quedes fora. Em va passar a mi i he estat fora 20 anys."

En els anys posteriors a l'infart cerebral, Stone va participar en títols com "Instint bàsic 2", "Catwoman" o "El mejor regalo".


El preu de fer valer els seus drets a Hollywood

L'actriu, nominada a l'Oscar per "Casino" i que va saltar a la fama amb "Instint bàsic", ha afegit que la diversitat "pot voler dir una ferida, un color de pell o defensar-te a tu mateixa". En aquest sentit, ha recordat que fer-se valer no ha estat fàcil:

"He trencat molts sostres de vidre. I us vull explicar que va ser dolorós. Que em paguessin. Haver de lluitar contra els responsables dels estudis. Posar límits sobre qui podia entrar al meu tràiler i què em podien demanar. Que no volia signar el contracte al tràiler de maquillatge el dia que començava el xou."

La intèrpret, model i productora nord-americana, de 65 anys, ha assegurat que les seves reivindicacions li van comportar "molts problemes a la indústria", fins al punt d'impedir que la contractessin.

Sharon Stone, durant la gala de VAnity Fair amb motiu dels Oscar 2023
L'ictus gairebé va costar la vida a Sharon Stone (Europa Press/Doug Peters/Pa Wire)

En els anys que ha passat apartada del negoci, Stone ha treballat per l'Organització Mundial de la Salut, les Nacions Unides i governs d'arreu del món "per ajudar que s'escoltin les veus infrarepresentades" i perquè la indústria accepti les persones amb diversitat.

"Demanem que us vegin i que us escoltin. M'hauria agradat que m'escoltessin, però com que no ho vaig aconseguir, vaig decidir que treballaria perquè us escoltessin a vosaltres", ha manifestat.

Stone no ha obviat el moment polític que viu el seu país. "Per mi és important que la vostra diversitat no quedi aniquilada per aquesta idea de merda dels antiwoke al nostre país", ha dit. "Woke" és la paraula que la dreta nord-americana fa servir de forma despectiva per referir-se als moviments contra la discriminació.

L'actriu va anunciar l'any passat que li havien detectat un fibroma.

 

ARXIVAT A:
SalutCinema
Anar al contingut