L'atriu ha estat protagonista en sèries de ressò internacional com "Sensación de vivir" i "Embrujadas"

Shannen Doherty, de "Sensación de vivir", revela que té metàstasi al cervell: "Estic aterrida"

El 2020 l'actriu va explicar que tornava a tenir càncer de mama i els darrers anys ha treballat per visibilitzar la malaltia i conscienciar la població

RedaccióActualitzat

L'actriu nord-americana Shannen Doherty ha explicat a través d'Instagram que li han diagnosticat metàstasi al cervell. El 2020, Dohorety va fer públic que tornava a tenir càncer de mama, i en un estat avançat.

Segons explica als gairebé dos milions de seguidors que té en aquesta xarxa social, el dia 5 de gener li van fer un TAC que va revelar la metàstasi. Al cap d'una setmana, el dia 12, va rebre la primera sessió de radioteràpia.

"Estic aterrida, evidentment. Soc extremament claustrofòbica. i estan passant moltes coses a la meva vida. Tinc la sort de tenir grans metges com el doctor Amin Mirahdi i un equip tècnic increïble del Cedar Sinai", un hospital situat a Los Angeles.

"Però aquesta por... aquesta agitació... aquest moment... aquesta és la realitat del càncer", ha dit l'actriu, coneguda pel paper de Brenda a "Sensación de vivir" i per formar part del trio protagonista d'"Embrujadas".

Les paraules les acompanya d'un vídeo d'aquest dilluns en què se la veu visiblement afectada i es veu com du una màscara mentre rep la radiació al cervell.


Referent en la visibilització

Ja fa anys que Doherty s'ha convertit en un referent de fortalesa contra el càncer. N'ha mantingut informats els seguidors i ha expressat en més d'una ocasió que ho volia afrontar amb optimisme i aprofitant el seu ressò mediàtic per visibilitzar la malaltia.

Així mateix, l'actriu no ha dubtat a ser igual de transparent en els pitjors moments, compartint els alts i baixos propis de la malaltia, com ara quan va publicar una fotografia amb els cabells a la mà.

Aleshores va revelar que passava per moments de "commoció, negació, acceptació, ira, ressentiment, rebel·lió, por, apreciació, bellesa, remissió..." i que "el càncer és amb tu per sempre. Els que ho han experimentat saben que fins i tot després d'haver-li donat una puntada de peu, encara t'impacta en aspectes positius i negatius. Encara necessites suport i amor. Encara pots agafar la vida i viure, viure, viure".

"Espero animar la gent a fer-se mamografies, fer-se revisions regulars, superar la por i enfrontar el que sigui que estigui davant seu", escrivia l'octubre del 2021 a la mateixa xarxa social.

A l'abril l'actriu va demanar el divorci al seu marit --amb qui estava casada des de feia 11 anys--, el fotògraf Kurt Iswarienko. La representant de l'actriu va insinuar que el motiu era una infidelitat del fotògraf amb la seva representant.

ARXIVAT A:
SalutEstats Units
Anar al contingut