La cantant colombiana Shakira en el videoclip de "Loca"
La cantant colombiana Shakira en el videoclip de "Loca"

Shakira assegura que ja ha pagat a Hisenda i que la fan servir de cap de turc

En un comunicat, els seus representants asseguren que la utilitzen com a cap de turc per fer por a la resta de contribuents

RedaccióActualitzat

La Fiscalia ha presentat finalment un querella contra Shakira, acusada d'estafar més de 14 milions d'euros a Hisenda, però la cantant diu que ja ha pagat tot el que li exigien.

En una nota de la seva oficina de comunicació, l'artista diu que ja ha pagat 14 milions i mig d'euros i que no té sentit que el ministeri públic li reclami una fiança de més de 19 milions d'euros.

Denuncien que Shakira se n'ha assabentat per la premsa i que no ha rebut cap querella formal:

" El més greu és que la Fiscalia ho ha repartit a la premsa fins i tot abans de donar-li al jutge amb la finalitat de danyar la seva imatge."

El suposat frau fiscal correspondria a l'impagament d'impostos de la renda i del patrimoni dels anys 2012, 2013 i 2014. Els representants de la cantant diuen que ja s'ha demostrat que aquests anys no va estar més de 183 dies a Espanya.

" Shakira no va ser més de 183 dies a Espanya aquests anys. L'artista ha demostrat amb evidències contundents que en cap cas va superar els 183 dies de residència a Espanya entre el 2012 i el 2014. La AEAT, en canvi, ha utilitzat criteris en el seu escrit molt forçats."

 

Afegeixen que els anys que diu la Fiscalia Shakira era ciutadana estrangera i que fins al 2015 no va ser resident fiscal a Espanya.

Expliquen també que ella sempre ha col·laborat obertament en tot el que se li ha demanat i que es va oferir a declarar, cosa que li van negar.

Els seus representants conclouen el comunicat dient que estan convençuts que s'ha iniciat aquest procediment judicial amb la finalitat de fer por a la resta de contribuents, utilitzant Shakira de cap de turc.

La Fiscalia de Barcelona s'ha querellat aquest divendres contra ella per sis delictes contra Hisenda i també s'ha querellat contra un despatx d'advocats de Nova York, a qui acusen de còmplice i de col·laboradors de Shakira per eludir el pagament d'impostos a l'estat espanyol.

ARXIVAT A:
Frau fiscalJudicial
Anar al contingut