La cantant Shakira en una imatge d'arxiu (EFE)
La cantant Shakira en una imatge d'arxiu (EFE)
Esplugues de Llobregat

Shakira als jutjats d'Esplugues: nega un frau fiscal de 14 milions i esquiva els mitjans

La cantant colombiana lloga una plaça de pàrquing a l'edifici dels jutjats per evitar la imatge de la seva declaració

Actualitzat

La cantant Shakira ha defensat davant el jutge que no té cap deute pendent amb la hisenda espanyola. La cantant colombiana ha declarat durant una hora i mitja al jutjat d'instrucció número 2 d'Esplugues de Llobregat per donar explicacions per un suposat frau fiscal de 14 milions i mig d'euros.

L'artista colombiana ha fet arribar als mitjans de comunicació un comunicat on assegura que ha comparegut per aclarir els fets. Ha afegit que sempre ha complert amb les seves obligacions tributàries a tots els països on ha treballat i ha assegurat que no deu cap quantitat a la hisenda espanyola ja que, segons l'escrit, quan va tenir coneixement de l'import que li reclamava l'agència tributària, i abans que s'interposés la querella, va pagar la quantitat requerida.

El comunicat afegeix que l'únic tema en discussió és sobre la correcta interpretació de la norma a l'hora d'aplicar el criteri de residència fiscal de Shakira a l'Estat.

Fonts jurídiques asseguren que Shakira només ha contestat les preguntes del seu advocat. Hauria demostrat que del 2011 al 2014 no vivia a Espanya i que, per tant, no tenia obligació de tributar al país. Shakira hauria declarat que va començar a residir a Espanya l'any 2015.

 

Lloga una plaça de pàrquing per eludir els periodistes

L'artista colombiana ha eludit el nombrós grup de periodistes que l'estaven esperant a l'entrada, accedint-hi pel pàrquing. Skakira ha arribat així al jujtat per l'ascensor. I és que el seu advocat havia llogat expressament una plaça de pàrquing a l'edifici on hi ha els jutjats. Es tracta d'un edifici privat on també hi ha oficines.

A la cantant i el seu assessor econòmic als Estats Units se'ls investiga per sis suposats delictes contra la hisenda pública. La Fiscalia de Barcelona l'acusa de defraudar 14 milions i mig d'euros, simulant no residir a Espanya i amagant els ingressos mitjançant un entramat de societats amb seu en paradisos fiscals.

ARXIVAT A:
Frau fiscalMúsica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut