Durant setmanes, Severodonetsk ha estat assetjada i encerclada per les tropes russes (EFE)

Severodonetsk cau en mans russes, i ara el front de Lugansk se situa a Lissitxansk

La guerra a Ucraïna continua i se centra en el control del Donbass, objectiu declarat de Moscou

RedaccióActualitzat

Pas important de Rússia aquest dissabte per controlar el Donbass. Severodonetsk ha caigut totalment en mans russes després de setmanes assetjada i encerclada. L'alcalde de la ciutat ha informat que ara per ara és impossible sortir-ne pel territori controlat per Kíiv.

La retirada dels soldats ucraïnesos aquesta setmana ha facilitat que les tropes russes hi plantessin definitivament la bandera.

Ara, l'única ciutat de la regió de Lugansk que encara resisteix l'ocupació és Lissitxansk, on es concentra el front de guerra.

Segons fonts de Moscou, les tropes russes i les milícies de l'autoproclamada república de Lugansk (RPL) ja han entrat a Lissitxansk, l'última plaça forta ucraïnesa en aquesta regió oriental, i ja combaten dins de la ciutat.

"La milícia popular i les forces aliades de la Federació de Rússia han entrat a la ciutat de Lissitxansk. Els combats ja es lliuren a la zona urbana", ha dit Andrei Maroixko, oficial de les milícies de Lugansk, citat per l'agència russa TASS.

Lissitxansk és al nord-oest de la regió de Lugansk, separada només pel riu Severski Donetsk de la seva ciutat bessona, Severodonetsk.

La captura de Lugansk

La caiguda de Severodonetsk i l'eventual captura de Lissitxansk permetrà al Kremlin proclamar que ha ocupat tota la regió de Lugansk i complert així part del seu objectiu declarat d'"alliberar" tot el Donbass, integrat també per la veïna Donetsk.

Les autoritats ucraïneses sostenen que els avenços de les forces russes a la regió de Lugansk no suposaran un canvi important en la marxa de la campanya militar.

Pel comandament militar de Kíiv, les tropes ucraïneses han aconseguit desgastar l'exèrcit rus i guanyar temps perquè Ucraïna rebi l'armament pesant occidental que li permetrà contrarestar les superioritats de Rússia, sobretot en artilleria.


Zelenski: "Recuperarem totes les ciutats"

D'altra banda, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha dit que Ucraïna recuperaria totes les ciutats que havia perdut davant Rússia, inclosa Severodonetsk, i ha admès que la guerra s'està tornant difícil de gestionar emocionalment.

En un dels seus habituals vídeos, també ha dit que Ucraïna ha estat colpejada per 45 míssils i coets russos durant les 24 hores anteriors, cosa que ha descrit com un intent cínic però destinat al fracàs de trencar l'ànim del seu poble.

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut