Setze vols cancel·lats amb sortida o arribada a Catalunya per la vaga de Ryanair

La tercera jornada de la protesta del personal de cabina de la companyia també ha provocat retards en 23 vols de l'aeroport de Barcelona i 12 de Girona

Actualitzat

L'operació tornada del pont de Sant Joan ha coincidit amb la tercera jornada de vaga del personal de cabina de Ryanair. Alguns passatgers que ahir van veure cancel·lats els vols encara esperaven una solució per part de la companyia.

Ryanair ha admès "petites alteracions" per les vagues d'aquest cap de setmana, que han afectat "menys del 2% dels 9.000 vols programats", segons un comunicat. L'aerolínia atribueix la majoria d'incidències a la vaga dels treballadors del control aeri de Marsella i a "tempestes elèctriques al sud d'Europa".

Segons ha informat el sindicat USO, un dels convocants de l'aturada, aquest diumenge s'han cancel·lat 14 vols a Barcelona, la meitat de sortida i la meitat d'arribada. En el cas de Girona, hi ha hagut dues cancel·lacions.

També s'han vist afectats amb retards 23 vols del Prat (14 que han endarrerit l'aterratge i 9 que han sortit més tard) i 12 vols de l'aeroport de Girona (8 d'arribada i 4 de sortida).

Al conjunt de l'Estat, hi ha hagut mig centenar de cancel·lacions i més de dos-cents retards, per la protesta dels treballadors de Ryanair.

Drets laborals

Els sindicats han començat accions legals contra la companyia perquè denuncien que els està vulnerant el dret de vaga i que porta treballadors del Marroc per poder operar els vols.

Segons USO, a la primera jornada de vaga gairebé tot el personal va ser convocat com a serveis mínims i en aquest tercer dia s'ha pogut exercir el dret a vaga, que s'ha traduït en més afectacions.

L'objectiu dels sindicats USO i Sitcpla és pressionar Ryanair per aplicar els drets laborals bàsics, com els dies de vacances, i les sentències judicials, així com aconseguir tancar un conveni i unes condicions de treball dignes.

Estan convocats els 1.890 treballadors de Ryanair i les agències de contractació Crewlink i Workforce de les bases de Barcelona, Girona, Madrid, Màlaga, Alacant, Sevilla, Palma de Mallorca, València, Santiago de Compostel·la i Eivissa. La tercera jornada de vaga de tripulants de l'aerolínia a Espanya coincideix amb les de Bèlgica, França i Portugal.

Els treballadors de la companyia tenen previstos tres dies més d'aturades: dijous, divendres i dissabte que ve.

A més, a partir de l'1 de juliol, l'aeroport del Prat també estarà afectat per la vaga dels treballadors d'Easyjet.

Aquest cap de setmana hi havia programats al Prat un total de 4.358 vols, un 18% menys dels que hi havia el mateix període del 2019, amb activitat rècord.

 

ARXIVAT A:
AeroportsMobilitatDrets laboralsAeroport del Prat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut