Setze minirobots autònoms registraran els moviments dels oceans en 3D

Les dades que proporcionin ajudaran a entendre la formació de les onades i la interacció entre els oceans i els sistemes biològics.

Xavier DuranActualitzat

Tenen un volum d'un litre i mig i estan plens de components mecànics i elèctrics, densament empaquetats, per poder capturar i transmetre el màxim nombre de dades. Són els membres d'un petit exèrcit de setze minirobots autònoms que es podrien escampar pels oceans per obtenir informació sobre fenòmens encara poc entesos, com el procés de formació d'onades que es produeix sota la superfície de l'aigua.

 

 

 

Aquestes observacions requereixen recollir dades simultàniament a diversos llocs. Els vehicles dissenyats per científics de la Universitat de Califòrnia poden moure's al ritme dels fluxos d'aigua horitzontals i, mentrestant, es poden mantenir flotant estàtics o bé desplaçar-se en vertical.

Durant tota l'estona, obtenen dades tridimensionals dels fluxos, i això ajudarà a entendre les interaccions entre la dinàmica dels oceans i els processos biològics, com el transport de plàncton.

 

 

La descripció dels robots i els resultats de les primeres proves es publiquen avui a la revista Nature Communications.

Els vehicles són relativament barats i complementarien la informació obtinguda amb altres sistemes, com ara les més de 4.000 boies del programa Argo.

Anar al contingut